Mainos

Länsimetro myöhästyy jälleen

2:03

Länsimetron liikenteen alkaminen siirtyy ainakin syyskuulle. Asiasta kertoi metron rakentamisesta vastaava Länsimetro Oy perjantaina pidetyn hallituksen kokouksen jälkeen.

Länsimetrossa siirrytään kesäkuun alussa testausvaiheesta viranomaistarkastuksiin.

– Länsimetro on valmis liikenteelle heti kun viimeinenkin hyväksyntä on saatu. Arvioni mukaan metroliikenne voi alkaa syyskuussa 2017, Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi sanoi tiedotteessa.

Liikenteen oli määrä päästä vauhtiin elokuussa. Alun perin metron piti kulkea jo viime kesänä.

Länsimetron nytkähtämiselle liikkeelle Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään ei edelleenkään ole päivämäärää. Siitä samoin kuin liityntäliikenteen lopullisesta alkamisesta päättävät Länsimetro, Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja Helsingin seudun liikenne HSL sen jälkeen kun kaikki viranomaistarkastukset on tehty.

Viranomaisten mahdollisesti vaatimille korjauksille on varattava riittävästi aikaa, Länsimetro painottaa.

Liityntäbusseihin lokakuun puolivälissä

Bussiliikenteessä tavoitteena on, että metron liityntälinjoihin siirrytään lokakuun puolivälissä, kertoi HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi. Siihen asti suorat bussilinjat Etelä-Espoosta ja Lauttasaaresta Helsinkiin jatkuvat.

Metro ja nykyiset linjat kulkevat jonkin aikaa samanaikaisesti ennen liityntäliikenteeseen siirtymistä.

HSL:n hallitus myönsi aiemmin tällä viikolla Rihtniemelle valtuudet korvaavan liikenteen ostamiseen tarvittaessa ensi vuoden kesään asti.

– Seuraavan kerran meidän näkökulmastamme joudumme tarkastelemaan tilannetta elokuun alkupuolella eli mitä tehdään liityntäliikenteen suhteen lokakuun puolivälin jälkeen, Rihtniemi sanoo.

Hänen mukaansa bussiliikennöitsijät tarvitsevat vähintään kaksi kuukautta aikaa muun muassa työvuorojen suunnitteluun.

Metron liikennöinnistä vastaava HKL on talven ja kevään aikana ajanut länsimetron osuudella koeajoja, jotka sen mukaan ovat sujuneet hyvin. Koeajot saadaan päätökseen ensi viikon lopulla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja