Mainos

Länsimetro alkaa liikennöidä aikaisintaan heinäkuussa

1:24

Helsingin seudun liikenteellä (HSL) on valmius aloittaa metroliikenne Espoon Matinkylään heinäkuussa, sanoo toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi. Tämä edellyttää Rihtniemen mukaan sitä, että Länsimetro saa liikennöinnin tekniseen valmiuteen kesäkuuksi, kuten yhtiö on arvioinut. Lisäksi HSL tarvitsee varman tiedon metron valmistumisajasta viimeistään toukokuun alussa.

1:52

Rihtniemen mukaan nykyiset bussilinjat kulkisivat ensin rinnan metron kanssa. Liityntäliikenne käynnistyisi 14. elokuuta samalla, kun siirrytään talviliikenteen aikatauluihin.

Länsimetro Oyn tavoitteena oli saada liikenne avattua ensin Helsingin Ruoholahdesta Espoon Tapiolaan ja seuraavassa vaiheessa Espoon Matinkylään. Toimitusjohtaja Ville Saksi kertoi Länsimetron koeajotilaisuudessa perjantaina, että tästä tavoitteesta on luovuttu. Yhtiö tähtää Saksin mukaan nyt siihen, että tekninen valmius liikenteen aloittamiselle koko Ruoholahti–Matinkylä-välillä on olemassa kesäkuussa.

– Haluamme olla avoimia siitä, että yllättäviä asioita voi aina tulla. Tällä hetkellä näköpiirissä ei kuitenkaan ole sellaisia (tekijöitä), mitkä aikataulua vielä muuttaisivat, Saksi sanoi.

Metroliikenteen aloitusta on lykätty useita kertoja, viimeksi tammikuun lopussa paloliukuovien sulkeutumisessa ilmenneiden puutteiden vuoksi. Saksin mukaan oviin on saatu uudet moottorit ja testeissä ne ovat toimineet hyvin. Metrojunissa jatketaan yhä pelastusviranomaisten ja rakennusvalvonnan edellyttämiä testauksia.

Päätöksen matkustajaliikenteen aloittamisesta ja liityntäbussiliikenteeseen siirtymisestä tekee Helsingin seudun liikenne (HSL).

Korjattu otsikkoa: Länsimetron aloitusajankohta ei siirry viimeksi ilmoitetusta, valmius aloittaa liikennöinti on kesäkuussa, mutta liityntäliikenteen takia aloitus on todennäköinen loppukesästä.

Vielä joulukuussa Länsimetrolla arvioitiin olevan tekninen valmius kulkea Tapiolaan huhtikuussa.

1:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja