Mainos

Video: Muslimiperhe poistettiin lennolta turvallisuussyistä: Syynä heidän ulkonäkönsä

Amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines on poistanut viisihenkisen perheen lennoltaan juuri ennen koneen lähtöä.

Brittilehti The Independent kertoo, että perheen äiti Eaman-Amy Saad Shebley, hänen miehensä ja kolme lastaan olivat jo lentokoneessa, kun koneen pilotti oli pyytänyt perhettä poistumaan vedoten turvallisuussyihin. Perheen oli tarkoitus lentää Chicagosta Washingtonin. Perhe oli tiedustellut aiemmin, josko lentoemäntä voisi hankkia heidän lapsilleen soveltuvammat turvavyöt istuimiin.

Perheen äiti Eaman-Amy Saad Shebley oli kysynyt lentäjältä perustuiko lentoyhtiön päätös syrjintään. Lentäjä oli vastannut, että päätös liittyy lennon turvallisuuteen.

Perheellä on kaksi videonauhaa kuvattuna tapahtumasta, jossa ensin lentoemäntä ja sitten pilotti pyytävät perhettä poistumaan. Alla olevalla videolla lentoemäntä tulee perheen luo kehottaen heitä poistumaan. 

Alla olevalla videolla koneen pilotti tulee kertomaan saman asian vedoten koneen turvallisuuteen. 

Perhe valitti kohtelustaan amerikkalais-islamilaisia suhteita vaalivalle järjestölle. Tämä puolestaan lähetti lentoyhtiölle kirjeen vaatien henkilökunnalle kurinpitotoimia.

– Olemme kyllästyneet siihen, että muslimin näköisiä matkustajia on poistettu lennoilta hatarin perustein turvallisuuteen vedoten. Turvallisuuden takaaminen ei tarkoita sitä, että ihmisiä nöyryytetään ja käsketään poistumaan koneesta, sanoo syrjinnästä vastaavan CAIRin-Chicagon johtaja Ahmed Rehab lausunnossaan. Tapauksia on sattunut useampia.

Perheen äiti Eaman-Amy Saad Shebley on kertonut asiasta myös Facebook-sivuillaan. Hän kirjoitti: Hävetkää! United Airlines profiloi perheeni ja minut ilman mitään syytä ja potki miedät koneesta ulos. Lennon olisi pitänyt olla kevätloma lapsillemme. He ovat liian nuoria joutumaan tällaiseen tilanteeseen.

Lentoyhtiö on pyytänyt perheeltä anteeksi toimintaansa ja varannut heille uudet Unites Airlinesin lennot. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.