Mainos

Video: Matkustaja raahattiin väkivalloin ylibuukatusta koneesta – Unitedin maineelle vakava tahra

0:29

Amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines on joutunut puolustuskannalle sosiaalisessa mediassa leviävän videon johdosta.

Videolla näytetään, miten poliisit retuuttavat väkivaltaisesti matkustajan pois ylibuukatusta koneesta.

Yhtiö ei ainakaan aluksi nähnyt tapahtumassa mitään poikkeuksellista, vaan selitti, että Chicagosta sunnuntaina lähtevällä lennolla oli ensin pyydetty neljää vapaaehtoista, jotka korvausta vastaan siirtyisivät myöhemmälle lennolle.

Yksi lennolta poistettavaksi valittu matkustaja ei suostunut ottamaan 800 dollarin tarjousta vastaan, jolloin yhtiö kutsui lentokoneeseen poliiseja poistamaan hänet.

Netissä leviävissä videoissa näkyy, miten keski-ikäinen mies huutaa tuskasta poliisien raahatessa häntä pois.

Poistettu matkustaja on lääkäri, joka sanoi kieltäytyneensä lentonsa siirtämisestä, koska hänen oli palattava töihinsä Kentuckyn Louisvilleen.

Videon postannut matkustaja Tyler Bridges sanoi välikohtauksen järkyttäneen koneessa olleita ihmisiä.

-Lapset itkivät, hän kertoi.

Kohun yltyessä Unitedin toimitusjohtaja Oscar Munoz alkoi pahoitella tapahtumaa ja vakuutti, että yhtiö selvittää tarkkaan, mitä lennolla tapahtui.

-Tämä on järkyttänyt meitä kaikkia. Pyrimme ottamaan yhteyttä matkustajaan suoraan keskustellaksemme hänen kanssaan, Munoz lupasi.

Amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat lain mukaan oikeutettuja poistamaan matkustajia ylibuukatuilta lennoilta, jos vapaaehtoisia ei löydy riittävästi. Lennoille myydään usein enemmän lippuja kuin mitä paikkoja löytyy, koska lentoyhtiöt haluavat täyttää koneensa mahdollisimman tarkkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.