Mies otti lääkärin määräämän unilääkkeen ennen lentoa – lentohenkilökunta esti matkustamisen: "Se oli nöyryyttävää"

Kanadalaismies kertoo joutuneensa nöyryytetyksi, kun hänet poistettiin koneesta lääkärin määräämän unilääkkeen nauttimisen jälkeen, uutisoi BBC.

Kandalainen Stephen Bennett oli lokakuun puolivälissä lähdössä vaimonsa ja poikansa kanssa Kuubaan lomamatkalle. Lento lähti kotikaupungista Burnabysta, ja välilasku oli Torontossa.

Bennett kertoo, ettei hän ollut nukkunut ensimmäisellä yölennolla hyvin, joten hän otti lääkärin määräämän unilääkkeen ennen seuraavaa lentoa.

Aivovaurioista toipuva Bennett pääsi koneeseen ensimmäisten joukossa, ja nukahti lääkkeen ansiosta välittömästi.

Ongelmat alkoivat, kun WestJetin lentohenkilökunnan jäsen yritti herättää miestä ennen lennon nousua – siinä onnistumatta. Lentoemäntä vaati miestä poistumaan koneesta "terveydelliseen hätätilanteeseen" vedoten.

Alla olevalla videolla keskustellaan, lääkitäänkö meitä liikaa. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

15:31

"Se oli nöyryyttävää"

Bennett heräsi koneessa vaimonsa yrityksiin herättää hänet. Miehen mukaan vaimon äidinkieli ei ollut englanti ja tämä halusi antaa miehensä levätä, mikä oli alun perin johtanut hämminkiin.

Kun Bennett oli hereillä, hän saattoi selittää tilanteen lentohenkilökunnalle. "Tajuttomuus" oli johtunut reseptilääkkeestä.

Paikalle kutsuttiin kuitenkin ensihoitajat, jotka kuljettivat miehen pois koneesta pyörätuolilla. Hoitajat tutkivat Bennettin terveydentilan ja totesivat, että hän oli täysin sopivassa kunnossa ja terve lentämistä varten.

Ensihoitajien vakuuttelut eivät kuitenkaan riittäneet lentohenkilökunnalle. Vaikka mies sai jopa lääkäriltään sähköpostitse todistuksen hänen terveydentilastaan, häntä ei suostuttu päästämään takaisin lennolle.

– Se oli nöyryyttävää. Periaatteessa lentoemännästä tuli tuomari, valamiehistö ja pyöveli, Bennett kuvaa BBC:lle.

Perheelle yli tuhannen euron lisälasku

WestJetistä kerrotaan BBC:lle, ettei Bennettin tapausta voida kommentoida yksityisyydensuojan vuoksi. Yhtiön mukaan kuitenkin kaikissa tilanteissa, joissa henkilökunta uskoo matkustajan osoittavan merkkejä siitä, ettei hän ole kunnossa lentämään, matkustaja poistetaan varatoimenpiteenä.

Näihin lukeutuu yhtiön mukaan myös kunnon heikkeneminen alkoholin tai huumeiden seurauksena ennen lennolle saapumista.

WestJetin mukaan sen säännöt ovat linjassa liittovaltion määräysten kanssa.

Täyden palvelun loman Kuubaan varannut Bennett sai perheineen kuulla WestJetiltä, että he voisivat lentää vasta seuraavalla viikolla. He kuitenkin päättivät ottaa lennot toiselta lentoyhtiöltä sekä hotellin pariksi yöksi Torontosta.

Uusille lennoille tuli lisähintaa yli 1 300 euroa ja perhe menetti kaksi päivää varaamastaan lomasta.

Bennett vaatii korvauksia lentoyhtiöltä ja vastauksia siihen, miksi hänen ei annettu lentää, vaikka terveysalan ammattilaiset sanoivat sen käyvän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja