Nainen raiskattiin tiedottomassa tilassa hoitolaitoksessa – potilaiden omaiset järkyttyivät: "Pojalleni voisi hyvinkin käydä samoin"

Potilaiden omaiset järkyttyivät kuultuaan tiedottomana raiskatusta naisesta 1:21

Tiedottomassa tilassa oleva nainen raiskattiin Yhdysvalloissa. Tapaus on järkyttänyt samassa hoitolaitoksessa olevien potilaiden läheisiä.

Vuosia vegetatiivisessa tilassa ollut nainen raiskattiin Arizonan osavaltiossa sijaitsevassa Hacienda Healthcare -terveydenhuoltolaitoksessa. Tapaus paljastui vasta, kun synnytys käynnistyi joulukuun lopulla.

Uutinen on saavuttanut nyt myös muiden potilaiden perheet. Osa heistä on raivoissaan tapahtuneesta. Kyseisessä terveydenhuoltolaitoksessa on yhteensä 58 potilaspaikkaa.

– Sydämeeni sattuu. En ole pystynyt nukkumaan hyvin sen takia, mitä täällä tapahtui, kommentoi erään potilaan äiti Angela Gomez.

Nainen raiskattiin ja synnytti tiedottomassa tilassa 1:42
Kamala raiskaus paljastui, kun tiedottomassa tilassa olevan naisen synnytys käynnistyi.

Turvatoimia on tiukennettu tapahtuneen jälkeen

Hänen poikana sairastaa lihasrappeumaa ja on kuolemaan johtavan sairauden viimeisessä vaiheessa. Gomez kuvailee järkyttyneensä syvästi kuultuaan tapahtuneesta.

– Olen huolissani siitä, että pojalleni voisi hyvinkin käydä samoin kuin tälle naiselle, Gomez toteaa.

Hän on kuitenkin huomannut, että turvatoimia on tiukennettu tapahtuneen jälkeen. Tämä ei ole kuitenkaan Gomezin mielestä riittävää. Hän haluaa siirtää poikansa pois kyseisestä hoitolaitoksesta, mutta vaihtoehdot ovat rajalliset.

– Ei ole moniakaan hoitolaitoksia, jotka ottavat hengityslaitetta tarvitsevia potilaita, Gomez sanoo.

Tapauksesta uutisoi CNN.

Lue myös:

    Uusimmat