Mainos

Video: Henkihieveriin riutunut Pirkko löytyi ontuvana tieltä – Nyt naarasilves toipuu hoitolassa herkkujen äärellä

Villieläinhoitolassa Pohjanmaalla majailee tällä hetkellä pahasti jalkansa loukannut ilves, nimeltänsä Pirkko. 

Jyväskylän seudun eläinsuojeluyhdistys oli ollut häkittämässä villikissoja Uuraisilla, kun Emma Mäklin Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistyksestä näki ontuen tietä ylittävän otuksen. Aluksi eläintä luultiin koiraksi tai ketuksi, mutta tarkemman tarkastelun jälkeen se paljastui ilvekseksi.

Ilveksen päälle heitettiin haavi, jonka jälkeen se toimitettiin Jyväskylään eläinlääkärin tarkastettavaksi. Siellä ilveksestä otettiin röntgenkuvat, lisäksi se sai kipulääkettä ja antibioottia tulehdukseen.

Mäklin toimitti naaraspuolisen ilveksen eläinlääkäristä sunnuntaina Markku Harjun vetämään villieläinhoitolaan, jossa se on saanut hyvää hoitoa.

Harju kertoo, että ilveksen jalan nivel on murtunut. Jalka joudutaan leikkaamaan, kunhan tulehdus ja eläimen kunto sen sallivat. Harjun mukaan eläimen paino on nyt vain 7 kiloa, kun sen pitäisi olla yli 20 kiloa.

Harju kertoo syöttävänsä heikossa kunnossa olevaa ilvestä käsin muutaman kerran päivässä muun muassa broilerin rintaleikkeillä ja naudan paistilla.

Ruokintaoperaatio ei ole hoitajalle täysin riskitön.

– Tassut ovat ison koiran tassujen kokoiset varustettuna todella terävillä ja isoilla kynsillä ja saan niistä iskuja melko tiuhaan ruokinnan aikana, Harju kertoo.

Uuteen ympäristöön joutunut ilves on Harjun mukaan arka, pelokas ja stressaantunut. Eläinlääkäri seuraa jatkuvasti sen tilan kehittymistä, joten vielä on liian aikaista arvioida, koska ilves voidaan mahdollisesti palauttaa takaisin luontoon.

Mustasaaressa Pohjanmaalla sijaitseva Nordic Wildfire Care -villieläinhoitola sai kesällä eläintarhaluvan. Osa sinne tuoduista eläimistä palautetaan luontoon, osa jää hoitolaan pysyvästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.