Video: Harvinainen musta pantteri ikuistettiin riistakameran kuviin Keniassa – tallentui edellisen kerran filmille vuonna 1909!

Keniassa taltioitiin kuviin erittäin harvinainen musta pantteri 0:45
Mustaa pantteria nähdään harvoin valokuvissa.

Luontokuvaaja Will Burrard-Lucas on onnistunut ikuistamaan harvinaisen näyn Keniassa. Burrard-Lucas taltioi kuviin mustan pantterin eli mustan leopardin, joka on useimmille tuttu lähinnä legendoista. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Guardian.

Musta pantteri on harvinainen eläin, jonka turkki on täysin musta. Väri johtuu melanismista. Melanismissa eliön pigmentti on lähes tai kokonaan musta.

Kuvaaminen onnistui hyvän valmistautumisen ansiosta

Guardianin mukaan Burrard-Lucas keskusteli pantterihavaintoja tehneiden paikallisten ihmisen kanssa ja seurasi eläimen jälkiä. Sen jälkeen hän asensi villieläinkuvaukseen tarkoitetun riistakamerakalustonsa Laikipian alueelle Keniassa.

Monta päivää kului ilman tulosta, mutta sitten tärppäsi. Burrard-Lucasin selatessa kuvia yhdessä niistä loisti silmäpari keskellä pimeyttä.

National Geographicin mukaan kuva otettiin alkuvuodesta 2018, ja se julkaistiin tammikuussa.

– En voinut uskoa sitä. Minulla kesti muutamia päiviä, ennen kuin tajusin saavuttaneeni unelmani.

Erittäin harvinainen kuva

Mustasta pantterista on tehty havaintoja Afrikassa säännöllisesti, mutta Guardianin mukaan ainoastaan kerran aiemmin eläin on saatu ikuistettua valokuviin.

Se tapahtui vuonna 1909, jolloin pantteri havaittiin Etiopiassa.

Lue myös:

    Uusimmat