Valokuvaaja onnistui ikuistamaan valtavan kokoisen, harvinaisen elefanttilajin: "On lohdullista tietää, ettei kaikkia ole salametsästetty"

Jo 12 prosenttia Suomen lajeista on uhanalaisia 1:53
Videolla uutisjuttu Suomen uhanalaisista lajeista.

Keniassa elää harvinainen elefanttilaji, joka tunnetaan nimellä “big tusker”. Nimi tulee eläimen poikkeuksellisen suurista syöksyhampaista. Erittäin harvinaisia elefantteja on enää arvion mukaan alle 30 Afrikassa. Brittiläinen valokuvaaja Will Burrard-Lucas onnistui ottamaan sarjan kuvia "Elefanttikuningattareksi" kutsumastaan eläimestä. Kuvat voi katsoa täältä.

Kuvat on otettu Keniassa Tsavon kansallispuistossa. Burrard-Lucas otti kuvat yhteistyössä paikallisen voittoa tavoittelemattoman Tsavo Trust -järjestön kanssa. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tämän harvinaisen lajin olemassaolosta.

– Se oli uskomatonta. Varsinkin, koska pitkät sapelihampaat omaavia elefantteja on enää niin harvassa, Burrard-Lucas kertoo CNN:lle.

Kuvat otettu eläimen luonnollisessa ympäristössä

Valokuvaaja asui Tansaniassa lapsena, mikä innosti häntä ryhtymään luontokuvaajaksi.

– Varhaisimmat lapsuusmuistoni ovat safarilta ja siitä asti olen ollut intohimoinen luontoa kohtaan.

Hän otti kuvat laitteella, joka mahdollisti lähikuvien ottamisen eläimen luonnollisessa elinympäristössä.

– Vuosien mittaan olen käyttänyt samaa laitetta eri projekteissa. Tässä tapauksessa se korosti näiden eläinten todellista kokoa.

– Toivon, että ihmiset inspiroituvat huolehtimaan luonnosta ja halutessaan he voivat tukea Tsavo Trust tyyppisiä järjestöjä, jotka tekevät hyvää työtä näiden eläinten suojelemiseksi.

Kuvien elefantti menehtyi

Valokuvia tullaan käyttämään aiheesta kertovassa kirjassa. Valokuvien pääkohteena oleva elefantti kuoli kuvien ottamisen jälkeen. Kuolinsyy oli luonnollinen.

Valokuvaaja kertoo blogissaan, että kyseinen elefantti oli elänyt useiden salametsästyskausien läpi ja on ihme, että se eli noiden traumaattisten kokemusten yli. Burrard-Lucas toivoo elefantin kuolemasta huolimatta, että kuvista välittyy positiivinen viesti.

– Minusta kuvat ovat inspiroivia, koska on lohdullista tietää, että nämä elefantit ovat vielä olemassa eikä kaikkia ole salametsästetty.

Tsavo Trust -järjestö järjestää muun muassa partioita, jotka pitävät vahtia salametsästäjien varalta.

Burrard-Lucas on ennenkin ollut otsikoissa kuviensa vuoksi. Aiemmin hän onnistui kuvaamaan harvinaista mustaa leopardia. Burrard-Lucaksen mukaan kyseinen elefantti on vielä harvinaisempi kuin musta leopardi.

 

Lue myös:

    Uusimmat