Katso hurmaavat kuvat: Valkoinen karhu löi kokeneen luontokuvaajan ällikällä Kuhmossa – "En kuvitellutkaan, että se voisi tulla kohdalleni"

0:33
Katso videolta harvinaiset kuvat söpöstä blondikarhusta – arka mesikämmen pelästyi variksia.

Luontovalokuvaaja Veijo Toivoniemi kohtasi Kuhmossa valkoisen karhun. Kameran rullalle tarttui kuvasarja, jollaista hän ei vielä ollut koskaan todistanut 17 vuoden urallaan.

Etenkin karhujen kuvaamisesta pitävä Toivoniemi oli lähtenyt parin yön mittaiselle kuvausreissulle Kuhmon Vartiuksessa. Maanantaina kontioita ei puoliammattilaisen kameran etsimeen tarttunut.

Eilen tiistaina kuitenkin tärppäsi, kun luontokuvaajan näköpiiriin ilmestyi iltapäivällä karhu. Eikä mikä tahansa sellainen, vaan väritykseltään poikkeuksellisen vaalea yksilö.

– Se kerkesi vain pyörähtää siinä, kunnes varikset säikäyttivät sen. Totta kai minua harmitti: en kerennyt saada muuta kuin kuvan sen takapuolesta, Toivoniemi kertoo.

"Noin valkoista karhua en ollut nähnyt koskaan"

Noin puolen tunnin odottelu kannatti, sillä karhu palasi takaisin samalle paikalle.

Toivoniemen mukaan vaalea karhu viihtyi kameran edessä noin 10–15 minuuttia. Paikalle saapunut uroskarhu ajoi aralta vaikuttaneen yksilön tiehensä.

Kuvaaja uskoo havainnon olleen harvinainen.

– Karhu oli leukistinen, ei albiino. Vähän sillä oli tummaa turkin alla, mutta noin valkoista karhua en ollut nähnyt koskaan, kuvaaja arvelee.

Toivoniemen korviin oli ennakkoon kantautunut vihiä siitä, että alueella liikkuisi mahdollisesti "blondi" karhu. Uskomattoman kohtaamisen myötä vinkki tuli todistettua paikkansa pitäväksi.

– En kuvitellutkaan, että se voisi tulla minun kohdalleni. Sattui sitten tulemaan.

Asiasta uutisoi aiemmin myös Helsingin Sanomat.

Kello 20.28: Tarkennettu karhun kuvauspaikan sijaintia Lentiirasta Vartiukseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja