Video: Elegantti ilmestys – Mercedes-Benz C Coupé

Kilpailu laatuluokassa käy tällä hetkellä kovin kuumana, ja sopivasti kokaten 2-oviset Coupe-versiot tuovat vielä oman mausteensa soppaan. Mercedeksen uusi C-Coupe on elegantti ilmestys.

Kori makaa 1,5 senttiä matalammalla kuin sedanissa, joten Coupe vaikuttaa litteämmältä. Kyljen pokkaukset ja linjat vievät puolestaan mielikuvat S Coupen suuntaan. Myös Coupen jousitusta on muokattu vastaamaan urheilullisia odotuksia, ja mukavuutta arvostavat voivat valita autonsa ilmajousilla.

Moottorivalikoimaa on kutistettu urheilullisiin mielikuviin sopivaksi, joskin kaikki moottorit ovat nelisylinterisiä. Liikkeelle lähdetään 1,6-litraisella bensaturbolla (C 180/156 hv). Kaksilitraisesta bensakoneesta on kolme tehoversiota (184, 211 tai 245 hv). Kaksilitraisia dieseleitä on kaksi (170 tai 204 hv). Huipulla ovat toki yhä enemmän sylintereitä sisältävät AMG-versiot. Nelilitrainen tuplaturbo-V8 tottelee joko mallimerkintää C 63 (476 hv) tai C 63 S (510 hv) ja C 45. Keräilijöille on tarjolla myös Edition 1 -versio. C-sarjan coupesta lienee luvasta myöhemmin myös avoversio.

Lue myös:

    Uusimmat