Vicky Rostin Ella-tyttären käytös Emma-gaalassa aiheutti hämmennystä – kertoo podcastissa, miten paha olo sai hakeutumaan terapeutin pakeille: "Itseinho oli ihan jäätävä"

Ella ja Susanna törmäsivät perhearjessaan ilmiöön, jonka ajattelivat olevan jo historiaa: lapsia opetetaan yhä tyttöjen ja poikien väreihin 4:31
"Sitten et ota pulkkaa ollenkaan" - näin värejä sukupuolitetaan Ella Rostin ja Susanna Silvander-Rostin mukaan edelleen.

Ella Rosti avautuu podcast-jaksossa kosteasta Emma-gaalasta ja siihen liittyvästä häpeästä.

Viime vuoden parhaita musiikkialan menestyjiä palkittiin perjantaina 3. helmikuuta järjestetyssä Emma-gaalassa.

Jo ennen varsinaista gaalapäivää ilmoitettiin, että laulaja Virve "Vicky" Rostille tullaan myöntämään Erikois-Emma -palkinto. Erikois-Emma voidaan myöntää merkittävästä urasta äänitemusiikin parissa tai merkittävästä suomalaisen äänitealan kehityksen edesauttamisesta.

Kanarian saarilla lomaileva Vicky Rosti ei päässyt henkilökohtaisesti Emma-gaalaan hakemaan hänelle myönnettyä palkintoa, joten sen noutivat hänen puolestaan tyttäret Eeva ja Ella. Katsojien huomio kiinnittyi Kaksi äitiä -somekanavilta tutun Ellan rentoon olemukseen, kun tämä nousi Emma Gaalan lavalle noutamaan äidilleen myönnettyä palkintoa gaalan etkolähetyksen aikana.

Gaalan jälkeen muun muassa viestipalvelu Jodelissa huhuttiin, että Ella oli ollut gaalassa tuhdissa humalassa. Jotkut somekommentoijat väittivät, että hän oli oksentanut gaalassa ja että hänet oli lopulta poistettu tilaisuudesta järjestyksenvalvojien toimesta.

Ella kommentoi gaalailtaa hänen ja puolisonsa Suskin emännöimän, Podme-palvelussa julkaistavan Kaksi äitiä -podcastin tuoreessa jaksossa. Ella alusti aihetta kertoen, että hän häpeää tapahtunutta ja siitä on vaikea puhua siitä.

Ella kertoi jännittäneensä äidilleen myönnetyn palkinnon hakemista etukäteen.

– Jännitin myös sitä itse gaalassa olemista, että osaanko jutella kenellekään tai olla ihmisiksi. Moni ei ehkä tiedäkään, että olen tosi introvertti ja jännitän kovasti sosiaalisia tilanteita. Erityisesti, kun on paljon ihmisiä, niin päässäni on ajatus, etten ole tyyppi, joka pärjää sellaisissa tilaisuuksissa, hän kertoi ääni väristen.

Gaalapäivänä Ella totesi puolisolleen Suskille, että hänen on otettava alkoholin kanssa varovaisesti ja että olisi noloa, jos hän joisi tilaisuudessa liikaa. Hän ei kertomansa mukaan ollut syönyt kyseisenä päivänä kunnolla, sillä jännitys oli vienyt ruokahalun.

Ennen tapahtumapaikalle menemistä Ella ja Eeva-sisko nauttivat juhlan kunniaksi shampanjaa. Matkalla juhlapaikalle kaksikko lievensi jännitystään minttushoteilla. Tapahtumapaikalle saapuessa kaikki meni Ellan mukaan vielä hyvin.

Ennen Emma-gaalan etkolähetyksen alkamista siskokset istuutuivat heille osoitettuun pöytään, jossa oli Ellan mukaan tarjolla muun muassa valko- ja punaviiniä sekä skumppaa.

– Join niitä kaikkia sekaisin jännitykseeni, vaikka ei olisi pitänyt juoda enää yhtään mitään.

Kun Ellan ja Eevan oli määrä hakea äitinsä palkinto, oli Ella kertomansa mukaan jo kovassa humalassa. Ellan mukaan hän ei ole vieläkään pystynyt katsomaan palkinnonhakutilanteesta taltioitua videota.

Palkinnon noutamisen jälkeen Ellan muistikuvat illasta katkeavat.

– En muista yhtään mitään siitä itse livegaalasta, joka alkoi herranjestas kahdeksalta illalla. Haalimieni tietojen mukaan olen tanssinut siellä ja katsellut gaalaa. Tanssinut ja bailannut sellaisessa pöydässä, jossa muut hillitysti istuvat, kuten gaalassa kuuluu käyttäytyä.

– Sitten lopulta olin ilmeisesti sammahdellut siihen pöytään, ja silloin järkkärit poistivat minut sieltä. Kello on ollut silloin kymmenen tai sen jälkeen.

Tämän jälkeen Ella hyppäsi taksiin ja suuntasi hotelliin nukkumaan. Seuraavana päivänä hän heräsi oksettavaan oloon.

– En mustanut yhtään mitään edellisestä illasta. En siitä, miten olen tullut hotelliin, en mitään. Soitin siskolleni, joka sanoi, että minut poistettiin gaalasta, koska nukahtelin. Sitten minä vain hajosin ja tuijotin itseäni peilistä, että voi jumalauta. Se itseinho oli ihan jäätävä, hän kertasi itkuisena.

Ella kertoi muun muassa pohtineensa, mitä hänen äitinsä ajattelee tapahtuneesta ja kokeeko tämä, että Ella olisi häpäissyt äitinsä. Äiti suhtautui asiaan kuitenkin lempeästi.

Ellan tietoon tulivat myös Jodelissa käydyt keskustelut, jotka koskivat hänen juhlakuntoaan. 

– Siellä oli puitu, että olen joku sekakäyttäjä, ja se tuntui tosi pahalta, koska en ole koskaan ollut, hän sanoi.

– Sitten siellä huhuttiin myös, että olisin illan aikana oksentanut. Sitäkin selvittelin monelta eri taholta ja tietojeni mukaan sitä ei ole tapahtunut, hän jatkoi.

Ellan mukaan hän on kärsinyt tapahtuman jälkeen niin kovasta morkkiksesta, että hän on heräillyt pahaan oloon jopa kesken yöunien. Tapahtunut ja siitä seurannut häpeä tuntuivat niin raastavilta, että Ella päätti tavata psykoterapeuttia.

– Hän antoi minulle vähän välineitä ja laittoi tämän asian perspektiiviin, kun minä en pystynyt, koska tämä on niin iso mörkö päässäni. Mutta kun miettii koko elämäni aikajanaa, kuten terapeutti sanoi, niin tämä yksittäinen tapahtuma on vain hiekanjyvänen siellä, hän totesi.

Ellan mukaan hän juo alkoholia vain harvoin, mutta niinä harvoina kertoina kun juo, ottaa hän usein liikaa.

– Alkoholi ei ole ollut minulla hallussa, en hallitse juomista. Nytkin olin vakaasti päättänyt, etten ole siellä gaalassa kännissä, mutta olinkin aivan naamat.

Emma-gaalan jälkeen Ella päätti jättää alkoholin pysyvästi.

– Tämä päätös tuntuu tosi hyvältä ja rauhalliselta, ja minulla on tosi ihana olo siitä, että jatkossa olen kontrollissa eikä minulle tule käymään näin enää koskaan, hän sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat