Vettel päätti Red Bull -uransa vaisuun kisaan

F1-kauden viimeinen kisa on aina monien tarinoiden päätepiste. Abu Dhabin gp:hen päättyivät Sebastian Vettelin kuusivuotinen Red Bull -ura ja Fernando Alonson viisivuotinen Ferrari-taival.

Vettelin ja Red Bullin yhteistyö oli yksi F1-historian menestyksekkäimmistä ja tuotti neljä mestaruutta. Kaudella 2014 Vettel jäi kuitenkin voitoitta ja siirtyy ensi kaudeksi Alonson tilalle Ferrarille.

- Tämä ei ollut hyvä kausi. Mutta tämä on ollut uskomaton matka. Kukaan ei osaa odottaa neljää perättäistä mestaruutta, Vettel sanoi.

- Sitä oppii tuntemaan ihmisiä ja kokee heidän kanssaan hyvät ja huonot ajat. Olen oppinut paljon ja olen valmis seuraavaan askeleeseen.

Vettel oli viimeisessä Red Bull -kisassaan kahdeksas startattuaan takarivistä. MM-pisteissä hän päätyi viidenneksi ja hävisi selvästi tallitoveri Daniel Ricciardolle.

Alonson vuodet Ferrarilla eivät tuottaneet samanlaisia tuloksia. Espanjalainen pääsi kahdesti lähelle MM-titteliä, mutta sekä 2010 että 2012 Vettel kukisti hänet niukasti.

Viimeinen Ferrari-kausi oli pettymys, Alonso saavutti vain kaksi palkintosijaa ja oli MM-sarjan kuudes. Abu Dhabissa hän ajoi yhdeksänneksi.

- Haluaisin olla vähintään palkintopallilla. Tiesin, että kisasta tulee vaikea. Se oikeastaan tiivistää koko kautemme, Alonso sanoi.

- Minulla on sekavat tunteet Ferrarilta lähtemisestä. Täällä on hienoja ihmisiä.

Alonson uskotaan siirtyvän McLaren-talliin, jossa hän ajoi vuonna 2007.  

Lue myös:

    Uusimmat