Veteraanin hautajaisiin ei ollut tulossa yhtään vierasta – tuhat tuntematonta saapui paikalle: "Tänään olemme perhettä"

Koska Josephin hautajaisiin ei ollut tulossa perhettä tai muita läheisiä, hänet oli luokiteltu "yksinäiseksi veteraaniksi". Miehen ei kuitenkaan tarvinnut lähteä viimeiselle matkalleen yksin.

Yhdysvaltain ilmavoimien veteraanin hautajaisiin saapui runsaasti vieraita, vaikka he eivät tunteneet edesmennyttä. Alun perin Joseph Walkerin hautajaisiin Teksasissa ei ollut tulossa yhtään vierasta, kertoo NPR.

Josephin ei kuitenkaan tarvinnut lähteä viimeiselle matkalle yksin, sillä paikalle saapui suuri joukko veteraanin tilanteesta kuulleita ihmisiä.

Luokiteltu "yksinäiseksi veteraaniksi"

Koska Josephin hautajaisiin ei ollut tulossa perhettä tai muita läheisiä, hänet oli luokiteltu "yksinäiseksi veteraaniksi".

– Jos teillä on tilaisuus, olkaa kilttejä ja tulkaa paikalle. Me emme jätä veteraaneja yksin, veteraanien hautausmaa kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Ilmoitus hautajaisista. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Sana levisi nopeasti

Muun muassa paikallinen uutiskanava ja moottoripyöräkerho tarttuivat tiedotukseen. Sana levisi. Paikalle saapuikin runsas joukko nuoria ja vanhoja ihmisiä sekä juhla- ja arkivaatteissa.

– Tänään emme ole tuntemattomia, tänään olemme perhettä, kertoo siunauksen toimittanut Marc George.

Paikalla jopa tuhat henkeä?

Veteraanien hautausmaa tiesi hyvin vähän Josephin elämästä. On mahdollista, että hänellä on veli, mutta pitkästä odotusajasta huolimatta kukaan ei ilmoittautunut miehen hautajaisiin.

Autojono. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Eräs paikalla ollut arvioi vieraiden määräksi noin tuhat. Paikalle varatut tuolit eivät riittäneet; lisäksi hautausmaan ympäristö oli täynnä ajoneuvoja, jotka olivat tulossa kunnioittamaan Josephia.

Lähteet: Facebook, NPR.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja