Mainos

Vesien maistelu on uusi muoti-ilmiö

Viinien maistelu ja arvostelu on nyt kerta kaikkiaan out Kanadassa - tilalle on tullut terveellisempi pullovesien maistelu. Pullovesiin erikoistuneiden ihmisten mukaan kaikki vesi ei suinkaan maistu samalta.

Trendikkäillä vedenmaistelukursseilla opetetaan esimerkiksi veden koostumuksesta. Vesimaistelijoiden mukaan pulloveden mausta noin 75 prosenttia syntyy suussa: esimerkiksi kuinka paljon ja kuinka suuria kuplia vedessä on eli miltä vesi tuntuu suussa. 20 prosenttia mausta koostuu mineraaleista eli kuinka paljon vedessä on kalsiumia ja magnesiumia. Loput 5 prosenttia mausta syntyy veden pH-tasosta.

Vesien maistelusta innostuneet uskovat, että pian trendiravintolat esittelevät pullovesille oman listansa viinilistojen tapaan. Samalla pullovesistä kokonaisen kirjan julkaissut, itseään vesisommelieriksi kutsuva Michael Mascha varoittaa pelkistä pullotetuista kraanavesistä.

- Olkaa tarkkoja ja vaatikaa lempivettänne, Mascha neuvoo.

Maschan mukaan ihmiset eivät enää halua pitkiä lounaita, mutta eivät myöskään arkisen näköisiä vesilaseja täynnä kraanavettä.

- Ihmiset haluavat nauttia myös vedestään.

Torontossa kokonainen liike, The WaterShoppe, on erikoistunut myymään erilaisia vesiä kaikkialta maailmasta. Liikkeen omistajat Tracey Robert ja Lisa Gnat kertovat liikkeessä vierailevien asiakkaiden aina yllättyvän, kun he näkevät liikkeen, joka myy vain ja ainostaan vettä.

- Joudumme selittämään minuuttitolkulla, että kyllä, me myymme vain vettä. Asiakkaat ovat ihastuneita pulloista, jotka näyttävät hajuvesipulloilta, Tracey Robert kertoo.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.