Verstappen ja Ocon ajautuivat uusintaerään: ”Halusin näyttää, etten peräänny tappelusta”

Edellisessä kisassa Brasiliassa keskinäiseen välienselvittelyyn ajautuneet Max Verstappen ja Esteban Ocon olivat jälleen napit vastakkain Abu Dhabin F1-kisassa. Tällä kertaa tilanteesta selvittiin ilman kolaria ja käsirysyä.

Ocon haastoi Verstappenia hanakasti kaksintaisteluun, kun tämä yritti alkukierroksilla nousta kahdeksanneksi pudottuaan sitä ennen alemmas moottoriongelmien takia.

Verstappen oli erittäin lähellä osua Oconiin mutkassa. Hän pääsi jo ohi, mutta ranskalainen vastasi toistaiseksi viimeisessä F1-kisassa komeasti rynnimällä uudelleen nopeamman Red Bullin edelle. Hän pystyi kuitenkin pidättelemään hollantilaista vain parin mutkan ajan.

– Se oli todella hauskaa, vaikka tiesinkin, että minun täytyy päästää hänet menemään jossain vaiheessa, Ocon hymyili kisan jälkeisessä haastattelussa.

– Tiimi neuvoi minua radiossa päästämään hänet ohi, mutta minusta oli hyvä näyttää hänelle, etten pelkää tapella häntä vastaan radalla, kuten ennen vanhaan, hän jatkoi.

Verstappen nousi kisassa lopulta kolmanneksi. Hänen mukaansa alun ongelmat moottoritehojen kanssa olivat erikoisia.

– Se meni säästötilaan, mikä on vähän outoa. Lähtö oli hyvä, mutta sitten minulla ei ollut tehoa. Uusintastartissa oli sama tilanne, joten ohitin Oconin, ja taas se meni säästötilaan, Verstappen selvitti.

– Sitten he saivat selville, että siellä oli ongelma, joten ohitin sen anturin, ja sitten se toimi hyvin. Halusin päästä joukon ohi ja onnistuin siinä ilman vahinkoja.

Lue myös:

    Uusimmat