Mainos

Veroratkaisulle pyyhkeitä oppositiolta ja Sinnemäeltä

Oppositio ihmettelee tuoreen budjettiehdotuksen arvovalintoja.

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen sanoi tiedotteessa, että on nurinkurinen arvovalinta hylätä esitykset tupakkaveron korotuksista inflaatiota kiihdyttävinä. Samaan aikaan Katainen hyväksyy terveydenhuollon maksujen korotukset siitä huolimatta, että ne lisäävät inflaatiota, Viitanen hämmästeli.

-Valtiovarainministerin logiikan mukaan siis vähävaraisten kynnystä terveyspalvelujen pariin voi vaikeuttaa huolimatta inflaatiovaikutuksista, mutta tupakan hintaa ei saa korottaa siihen samaiseen inflaatioon vedoten. Arvovalinta on paitsi logiikaltaan ontuva, myös hyvin arveluttava terveyspoliittisesta näkökulmasta katsottuna, Viitanen sanoi.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien mielestä luvattua 800 miljoonan euron veronkevennysvaraa pitäisi käyttää myös johonkin muuhun: palvelujen parantamiseen, lapsilisiin ja sitten myös verokevennyksiin.

Kristillisdemokraattien mielestä budjettiehdotus osoittaa, että hallituspuolueilla ei ole vieläkään aikeita lunastaa vaalilupauksiaan terveydenhuollon ja vanhustenhoidon tason kohentamisesta. Puheenjohtaja Päivi Räsäsen mielestä Vanhasen hallitus asettaa tuloveronkevennykset palvelujen parantamisen edelle.

Sinnemäki haukkuu veronalennuksia vastuuttomiksi

Myös vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki haukkuu valtiovarainministeri Jyrki Kataisen verolinjauksia vastuuttomiksi.

Sinnemäen mielestä ehdotus 800 miljoonan euron veronkevennyksistä on turhan höveliä politiikkaa vaikeassa suhdannetilanteessa.

-Epävarmassa suhdannetilanteessa tarvitaan maltillisia veropäätöksiä. Kataisen esitys tarkoittaa korkeiden palkankorotusten aiheuttamien inflaatiopaineiden palkitsemista veronalennuksilla. Veronalennusvaraa pitäisi säästää vuoden 2010 vaikean työmarkkinakierroksen yhteyteen, Sinnemäki arvostelee hallituskumppaniaan.

Sinnemäki osoittaisi veronalennukset pienituloisille, kun Katainen ehdottaa veroalea kaikille tuloluokille. Hintojen nousu vaikeuttaa eniten juuri pienituloisten asemaa, Sinnemäki sanoo tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.