Veronpalautuksia maksetaan pian lähes miljardi euroa, mutta 90 000 tilinumeroa puuttuu vielä verottajalta – näin käy, jos et ilmoita sitä ajoissa

Nyt käydään verolistat läpi asiantuntijan kanssa – kansalaisen kannattaa varautua verottajan jouluyllätykseen 23:48
Katso yllä oleva video: MTV Uutiset Liven veroaamu kertoi veroista kaiken, mitä sinun pitää tietää – kiinnostavimmat listat, yllättävimmät nimet!

Verohallinto maksaa heinä-elokuussa lähes miljardi euroa veronpalautuksia, mutta verottajalta uupuu yhä monen suomalaisen tilinumero, jolle palautukset maksetaan.

Katso yllä oleva video: MTV Uutiset Liven veroaamu kertoi veroista kaiken, mitä sinun pitää tietää – kiinnostavimmat listat, yllättävimmät nimet!

Lassi Kumpulainen verohallinnon viestinnästä kertoo MTV Uutisille, että heinäkuussa veronpalautuksia maksetaan 90 miljoonaa euroa ja elokuussa jopa 900 miljoonaa euroa.

– Elokuu on selkeästi vilkkain veronpalautusten maksukuukausi, kuten oli viime vuonnakin volyymiltään ja asiakasmäärältään.

Kumpulaisen mukaan heinäkuussa veronpalautuksia saavat lähinnä toiminimi- ja liikkeenharjoittajayritykset, kun taas elokuussa enemmistö palautusten saajista on palkansaajia.

– Arvion mukaan elokuussa veronpalautuksia saa 1,9 miljoonaa asiakasta.

Viimeiset veronpalautukset maksetaan niiden saajilleen joulukuussa.

Mitä veronpalautuksille tapahtuu, jos tilinumero puuttuu?

Verottajan mukaan siltä uupuu yhä jopa 90 000 ihmisen tilinumero.

Mitä tapahtuu, jos tilinumeroaan ei ole ilmoittanut verottajalle ajoissa tai ollenkaan? Entä jos oma tili on lopetettu?

Kumpulaisen mukaan veronpalautuksen saa tällöin maksuosoituksella, eli verohallinto lähettää palautuksen rahalähetyksen OP-pankin kautta.

Kumpulainen huomauttaa, että Osuuspankit kuitenkin perivät maksuosoituksen lunastuksesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

– Jos palautusmäärä on hyvinkin pieni ja siihen tulee maksullinen lunastus, niin alle 15 euron palautuksia ei makseta maksuosoituksena, ellei asiakas sitä erikseen pyydä, Kumpulainen kertoo.

Katso alla oleva video: Uusi tapa säästää ja sijoittaa rantautui Suomeen – tapasimme verotehokkaan osakesäästötilin avanneen Eemelin. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Uusi tapa säästää ja sijoittaa rantautui Suomeen – tapasimme vastikään verotehokkaan osakesäästötilin avanneen Eemeli Vierimaan 2:01

Miksi tilinumero puuttuu?

Yhtä syytä tilinumeron uupumiseen on Kumpulaisen mukaan hankalaa arvioida, mutta todennäköisesti suurin osa tapauksista liittyy nuoriin palkansaajiin.

– Datan perusteella on jonkin verran nuoria ihmisiä, jotka eivät ole verottajan kanssa vielä asioineet ja sen takia ei ole tullut tilinumeroakaan ilmoitettua.

– Heitä yritetään nyt tavoitella ensi sijassa, koska he ovat tulevia veronmaksajia ja palautusten saajia.

Oman tilinumeronsa voi ilmoittaa verottajalle omavero-sivustolla. Oikea tilinumero pitää olla verottajalla viimeistään noin kaksi viikkoa ennen maksupäivää.

Lue myös:

    Uusimmat