Verisiä virheitä: Perulaisvirkamies turhautui maansa koronapolitiikkaan – video näyttää, kuinka hän allekirjoittaa kirjeen presidentille verellään

Verinen kirje lähetettiin maan ylimmän johdon luettavaksi.

Mochen kunnan virkamies Arturo Fernandez on kyllästynyt odottamaan parannusta Perun koronatilanteeseen.

Fernandezin mielestä maassa ei tehdä tarpeeksi viruksen kukistamiseksi ja terveydenhuolto kamppailee jatkuvasti tarvittavan kaluston suhteen.

KameraOnen julkaisemalla videolla Fernandez signeeraa Perun presidentille Martín Vizcarralle osoitetun protestikirjeen omalla verellään.

Videolla Fernandezista otettiin verinäyte, minkä jälkeen hän valelee kämmenensä verellään ja painaa verenpunaisen signeerauksen kirjeeseen.

– Tämä veri edustaa lukemattomia perulaisia, jotka ovat kuolleet koronavirukseen.

Lisäksi virkamies korostaa, että kansalaisten tulisi saada laite, jolla voi mitata muun muassa pulssia sekä veren hemoglobiinin hapen kantokykyä ilman lääkärin toimenpiteitä. Näin koronaviruksen mahdollista altistumista voisi seurata kotioloissa.

Fernandez kritisoi videolla myös hallituksen suuria investointeja mainoskampanjoihin, joilla kansalaisia on tiedotettu turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Kampanjoihin on virkamiehen mukaan poltettu rahaa jopa 40 miljoonaa dollaria.

KameraOnen mukaan jotkut Fernandezin sanomiset ovat terveysviranomaisten tutkittavina, sillä hänen mukaansa muun muassa dioksidi olisi oiva lääke koronaviruksen hoitoon.

Lue myös:

    Uusimmat