Verinen kilvanajo tulehdutti Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin välit: "Hän on mestari ajamaan harmaalla alueella"

Entinen F1-kuljettaja ja maailmanmestari Nico Rosberg teki kunniaa entisen tallitoverinsa Lewis Hamiltonin taidoille ajaa sääntöjen rajamailla. Kaksikko kävi veristä taistelua Mercedeksellä neljän vuoden ajan ennen kuin Rosberg päätti uransa vuoden 2016 maailmanmestaruuden jälkeen.

Keskinäisissä yhteenotoissa Rosberg jäi usein toiseksi, sillä edellä ajaneen Hamiltonin poikkeuksellinen taito asemoida auto ohitustaistelussa teki britin voittamisen vaikeaksi.

– Hamilton on ilmiömäinen taistelemaan rengas rengasta vastaan. On uskomatonta, miten hän asemoi autonsa niin älykkäästi. Milloin ikinä kilpailinkaan häntä vastaan, ja yritin pitää asemani ja taistella vastaan, hän onnistui aina pysymään harmaalla alueella, Rosberg sanoi Formula1.com -sivustolla julkaistussa keskustelussa David Coulthardin kanssa.

– Yrittäessäni voittaa hänet olisin hypännyt aina suoraan harmaan alueen yli mustalle, mikä ei ole sallittua. Hän on mestari ajamaan harmaalla alueella, eikä mikään ollut ollut koskaan sataprosenttisesti Lewisin syytä. Se on yksi hänen lukuisista suurista vahvuuksistaan, Rosberg jatkoi.

Kaksikon välit olivat Mercedes-vuosien alussa lämpimät, sillä heillä oli yhteinen historia kartingista. Tallin menestyksen lisääntyessä välit kuitenkin kiristyivät, mikä johti esimerkiksi vuoden 2016 Espanjan GP:n kuuluisaan yhteentörmäykseen.

– Tiesin, miten hyvä Lewis oli, koska kilpailin häntä vastaan kartingissa vuosia ja tiesin hänen olevan erityinen, "kestäväksi yrittäjäksi" itseään nykyisin luonnehtiva Rosberg sanoo.

– Mielessäni ei ollut lainkaan negatiivisuutta, kun Lewis tuli mukaan. Odotin haastetta innolla, sillä hän oli maailmanmestari ja olin tuossa vaiheessa voittanut vain yhden F1-osakilpailun. Nautin altavastaajan lähtökohdastani. Olin jo oppinut paljon ja pystyin heti taistelemaan Lewisin kanssa tasavertaisesti.

Rosbergin mukaan vuoden 2013 alku oli tyyntä myrskyn edellä, sillä talli ei vielä tuolloin ajanut kilpailujen voitosta. Rosberg kertoo kuljettajien olleen tuohon aikaan jopa "parhaita ystäviä".

– Mutta vuoteen 2014 mentäessä panoksina olivat osakilpailuvoitot ja maailmanmestaruudet. Panoksina olivat unelmamme, ja me molemmat haaveilimme voittavamme mestaruuden Mercedeksellä. Tavoite on suuri eikä salli voittoa vaarantavia kompromisseja, joten vaaransimme ystävyytemme. Askel askeleelta. Se oli vaikeaa, Rosberg kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat