Entinen Mercedes-insinööri julistaa: Michael Schumacher lytättiin väärin perustein – "Emme arvosta sitä riittävästi"

Michael Schumacher lopetti F1-uransa ensimmäisen kerran kauden 2006 päätteeksi, mutta palasi vielä Mercedekselle vuosiksi 2010–2012. Monet pitivät Schumacherin paluuta virheenä, joka osaltaan himmensi saksalaislegendan perintöä. Ferrarilla työskentelevä entinen Mercedes-insinööri Jock Clear katsoo asiaa nykyään hieman eri vinkkelistä.

Schumacher hävisi kaikilla kolmella Mercedes-kaudella tallikaverilleen Nico Rosbergille, joka vei vuosien 2010–2012 yhteispisteet nimiinsä 324–197.

Clearin mukaan Schumacherin suoritus Rosbergia vastaan on alkanut näyttää vuosien saatossa yhä paremmalta, varsinkin kun Rosberg kruunattiin Lewis Hamiltonia vastaan maailmanmestariksi vuonna 2016.

– Tiedämme nyt, miten nopea Rosberg oli, mutta kun hän silloin saapui Williamsilta, kaikki ajattelivat, että hän on ihan hyvä mutta ei mahtava, Clear sanoi Beyond the Grid -podcastin tuoreessa jaksossa Racingnews365-sivuston mukaan.

– Nico ja Michael tulivat talliin samaan aikaan, eli kaikki oli molemmille uutta. Michael oli ollut muutaman vuoden poissa, ja Nico oli hionut taitojaan Williamsilla. Kun Nico oli heti alusta lähtien Michaelia nopeampi, ihmiset sanoivat Michaelista, että "hänen ei olisi pitänyt tulla takaisin, kun hän ei pärjää edes Rosbergille".

– Nyt jälkikäteen tiedämme, että Rosbergin voittaminen ei ole kovin helppoa, ja jollain toisellakin 7-kertaisella maailmanmestarilla on ollut vaikeaa hänen kanssaan.

Clear huomauttaa, että Hamilton oli kokonaisuudessaan Rosbergia parempi heidän yhteisinä Mercedes-vuosinaan, mutta hän uskoo, että Hamilton pitää Rosbergia yhtenä kovimmista kilpakumppaneistaan, varsinkin aika-ajoissa.

– Ihmiset sanovat, että "Michael hävisi Nicolle kaksi ja puoli kymmenystä, eikä Nico ole mitenkään mahtava". Kun katson nyt taaksepäin, emme arvosta sitä riittävästi, miten lähellä Michael oli Nicoa heti alusta lähtien. Nico oli erittäin nopea kuljettaja.

Schumacherin kohokohdat kolmen Mercedes-vuoden aikana olivat paalupaikka Monacossa 2012 ja kolmossija saman vuoden Euroopan GP:ssä.

– Se, että Michael ylsi paalulle Monacossa, oli itse asiassa aika erityislaatuinen saavutus, sillä Nico oli erittäin hyvä Monacossa. Me Mercedeksellä emme koskaan kiinnittäneet huomiota (Schumacheria kritisoiviin) kirjoituksiin mediassa. Kukaan meistä ei sanonut, että Schumacherin ei olisi pitänyt palata.

– On selvää, miksi hän palasi. Näimme, miten suuresti se vaikutti talliin. Siitä ei ole epäilystäkään, että se työ, jota Michael ja Nico silloin tekivät, pohjusti sen, mitä sittemmin on tapahtunut. Michael ei ollut 42-vuotiaana yhtä nopea kuin joskus aiemmin, mutta hän tiesi, mitkä osat kilpa-autossa ovat tärkeitä, ja hän osasi ohjata ihmisiä oikeaan suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat