Mainos

Venezuelan mielenosoitukset jatkuvat 50:ttä päivää – tuoreimmassa 200 000 osanottajaa

Venezuelassa presidentti Nicolas Maduroa vastustavat mielenosoitukset jatkuvat edelleen. Lauantaina mielenosoituksen jatkuivat ainakin pääkaupunki Caracasissa sekä Tachiran osavaltiossa sijaitsevassa San Cristobalin kaupungissa.

Opposition mukaan mielenosoituksiin osallistui yli 200 000 ihmistä. Asiasta kertoneen opposition tiedottajan mukaan alustavien arvioiden mukaan pääkaupunki Caracasissa mielenosoitukseen osallistui noin 160 000 ihmistä ja San Cristobalin kaupungissa yli 40 000 ihmistä. 

Pääkaupungissa mielenosoittajat marssivat kaupungin keskustan läpi ja yrittivät päästä keskustassa sijaitsevan sisäministeriön luokse, tiedottaja kertoi. Poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan.
Lisäksi Caracasissa järjestettiin lauantaina myös Maduroa tukeva marssi, johon osallistui uutistoimisto AFP:n kertoman arvion mukaan noin 2 000 ihmistä.

Mielenosoitukset ovat nyt jatkuneet jo 50 päivää. Protesteissa on saanut surmansa viimeisimmän tiedon mukaan 47 ihmistä. Lisäksi satoja on loukkaantunut ja arviolta 2 200 on otettu kiinni. Lukuisten siviilien on myös kerrottu joutuneen sotarikostuomioistuimen eteen.

Ampumistapauksia raportoitu yhä enemmän

Protestien muuttuessa väkivaltaisemmiksi on myös ampumistapauksia raportoitu yhä enemmän. Liittovaltion syyttäjät ovat kertoneet tutkivansa poliisin ja armeijan edustajien osuutta ampumistapauksissa. 

Osa ampumisista on tapahtunut Tachiran osavaltiossa, jonne Maduro määräsi aiemmin tällä viikolla 2 600 sotilasta valvomaan tilannetta. 

Vastakkain Venezuelan konfliktissa ovat Maduron hallintoa tukevat joukot ja oppositio, joka vaatii maahan uusia vaaleja. Maduro on uudistamassa maan perustuslakia. Opposition mukaan presidentti yrittää muuttaa lakia niin, ettei uusia vaaleja voida enää järjestää.

Venezuela kärsii poliittisen kriisin ohella talouskriisistä, jonka seurauksena maassa on pulaa muun muassa ruuasta ja lääkkeistä. Maa on ollut riippuvainen öljymyynnistä saatavista tuloista, mutta myynti on tyrehtynyt epävakauden myötä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.