Mainos

Venezuelan suurmielenosoitusten uhriluku on noussut – oppositio kaduille taas tänään

Venezuelan protesteissa kuoli keskiviikkona nuori nainen, poika ja sotilas. Lähteen mukaan 23-vuotiasta naista ammuttiin päähän maan länsiosassa San Cristobalin kaupungissa. Lisäksi 17-vuotias poika kuoli haavoituttuaan vakavasti päähän pääkaupunki Caracasissa.

Ampumisesta on epäselvää tietoa. Aiemmin kerrottiin, että poika haavoittui, kun joukko hallitusta tukevia asemiehiä ampui mielenosoittajia päin.

Todistajien mukaan moottoripyörällä ajanut mies ampui poikaa. Poikaa hoitanut lääkäri sanoi, että asemies oli myös heittänyt mielenosoittajien joukkoon kyynelkaasupullon.

Viranomaisten mukaan hallitusta vastustanut mielenosoittaja tappoi sotilaan pääkaupunki Caracasin eteläpuolella.

Hallituksen vastaisissa protesteissa parin viime viikon aikana on kuollut aiemmin ainakin viisi ihmistä. Kuolleiden joukossa on viranomaisten mukaan 13-vuotias poika.

Öljyvaltio Venezuela on kärsinyt pitkään poliittisesta ja taloudellisesta kaaoksesta, ja muun muassa elintarvikkeista ja lääkkeistä on jo huutava pula.

"Huomenna vielä useampien täytyy tulla" 

Keskiviikkona mellakkapoliisi käytti kyynelkaasua karkottaakseen kiviä heittelevät mielenosoittajat pois pääkaupunki Caracasin keskustasta.

Venezuelan oppositio ilmoitti järjestävänsä uusia protesteja torstaina. Ilmoitus annettiin sen jälkeen, kun tieto kuolonuhreista oli tullut.

– Huomenna samaan aikaan me kutsumme liikkeelle koko Venezuelan kansan, sanoi opposition tärkein johtaja Henrique Capriles keskiviikkona.

– Tänään meitä oli miljoonia, huomenna vielä useampia täytyy tulla.

Presidentillä asevoimien tuki

Oppositio syyttää presidentti Nicolas Maduroa vallankaappauksesta tämän yritettyä korkeimman oikeuden avulla riisua maan parlamentin vallasta. Oppositiolla on enemmistö parlamentissa. Viranomaiset ovat myös kieltäneet poliittisen toiminnan oppositiojohtaja Caprilesilta.

Oppositio on vedonnut maan asevoimiin, jotta ne asettuisivat kansan ja perustuslain puolelle. Puolustusministeri Vladimir Padrino Lopez on kuitenkin vakuuttanut armeijan horjumatonta tukea presidentille.

Maduro on ilmoittanut kasvattavansa hallitusta tukevien puolisotilaallisten joukkojen määrää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja