Mainos

Venezuelan Chavezin ensimmäinen tweettaus: Hei, miten menee?

Venezuelan presidentti Hugo Chavez on liittynyt mukaan internetin mikroblogipalvelu Twitteriin. Hän kirjoitti ensimmäisen viestinsä tänään.

- Hei, miten menee? Täällä olen, juuri kuten sanoin, keskiyöllä, kirjoitti kiistanalaisena valtionjohtajana tunnettu Chavez heti puolenyön jälkeen paikallista aikaa. - Menen Brasiliaan. Olen hyvin iloinen työskennellessäni Venezuelan puolesta.

Chavez viittasi tänään alkaneeseen Brasilian-matkaansa, jonka aikana hän tapaa pikaisesti presidentti Luiz Inacio Lula da Silvan.

Hugo Chavezin profiilin nimenä on @chavezcandaga, joka vapaasti suomennettunä tarkoittaa ”villiä” tai ”tuhmaa” Chavezia. Venezuelan presidentin ”tweettauksia” seuraa jo 36 000 ihmistä.

Mies ehti jo aiemmin tuomita, että kapitalistinen maailma hallitsee internetin yhteisöpalveluja. Viime kuussa hän ilmoitti kuitenkin yrittävänsä valjastaa niitä myös vasemmistosiiven avuksi ja ryhtyvänsä ”kyberaktivistiksi”.

- Käyttämällä tietokonetta ja oman nettisivun kautta tavoitan miljoonia ihmisiä enkä vain Venezuelasta, vaan koko maailmassa, Chavez julisti tuolloin.

Presidentin vastustajat ovat syyttäneet aiemmin Chavezin politikoivan muun muassa television ja radion välityksellä. Chavezilla on muun muassa oma viikottainen tv-show. Lisäksi mies on määrännyt kaapelikanavat lähettämään hänen sekä muiden virkamiesten pitämät puheet tai muutoin niitä uhkaa sulkeminen.

Nyt Venezuelan johtaja on siis ottamassa haltuunsa myös internetiä. Chavez, joka on tunnettu tuntikausia kestävistä televisiopuheistaan, joutuu tosin lyhentämään radikaalisti sanomisiaan Twitterissä, missä viestille on varattu vain 140 merkkiä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.