Venezuela ottanut kiinni ja karkottanut ulkomaalaisia journalisteja

7:37
Venezuelassa on käynnissä poliittinen kriisi, kun maan presidentti Maduron valta on kyseenalaistettu eri puolilla maailmaa.

Venezuelassa useita poliittisesta kriisistä uutisoivia ulkomaisia journalisteja on viime päivinä otettu kiinni. Osa heistä on karkotettu.

Venezuelan viranomaiset ovat eri lähteiden mukaan ottaneet kiinni ainakin kaksi chileläistä, kaksi ranskalaista, kaksi kolumbialaista ja yhden espanjalaisen journalistin. Heistä chileläiset on myös karkotettu maasta.

Chilen ulkoministerin Roberto Ampueron mukaan viranomaiset ottivat kaksikon kiinni tiistai-iltana lähellä Venezuelan presidentinpalatsia. 14 tunnin pidätyksen jälkeen toimittajat karkotettiin. Syyksi Venezuelan viranomaiset kertoivat, että toimittajat olivat työskennelleet "turvavyöhykkeellä", Ampuero kertoi.

–  Näin diktatuurit toimivat, ne tallovat lehdistön vapautta, hiljentävät sen väkivallalla, Ampuero tviittasi.

Kiinni otetut kaksi kolumbialaista ja yksi espanjalainen journalisti työskentelevät espanjalaiselle Efe-uutistoimistolle ja ranskalaiset Quotidien-ajankohtaisohjelmalle.

Diplomaattilähteiden mukaan myös ranskalaiset otettiin kiinni presidentinpalatsin liepeiltä. Ranska vaatii heidän vapauttamistaan, lähteet kertoivat.

Venezuela ei ole kommentoinut tietoja kiinniotoista. Eilen ulkoministeri Jorge Arreaza kuitenkin sanoi, että maahan oli tullut journalisteja ilman vaadittavia työlupia. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja