Meksikossa tapettu kaksi toimittajaa – toisen rintaan kiinnitetty pahvilappuviestejä

Meksikossa on lyhyen ajan sisään saanut väkivaltaisesti surmansa kaksi toimittajaa. Lauantaina Lo Real de Guerrero -mediayhtiön johtaja Nelson Matus ammuttiin kuoliaaksi parkkipaikalla eteläisessä turistikaupungissa Acapulcossa, paikalliset viranomaiset kertoivat. Syyttäjät ovat aloittaneet tapauksen tutkinnan.

Matus työskenteli journalistina 15 vuotta ja oli erikoistunut raportoimaan väkivallasta, Toimittajat ilman rajoja -järjestön Meksikon edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Vain muutamaa päivää aiemmin La Jornada -lehden toimittaja Luis Martin Sanchez löydettiin kuolleena maan länsiosassa sen jälkeen, kun hänet oli ilmoitettu kadonneeksi. 

Sanchezin ruumiissa kerrottiin olleen merkkejä väkivallasta. Syyttäjänviraston mukaan hänen rintaansa oli kiinnitetty viestejä pahvilapuin, mutta viestien sisältöä ei kerrottu julkisuuteen.

Meksikoa pidetään yhtenä maailman vaarallisimmista maista median edustajille. Maassa on Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan surmattu vuoden 2000 jälkeen yli 150 toimittajaa. 

Hyökkäykset on liitetty usein maan huumekartelleihin. Maan hallituksen mukaan pelkästään viime vuonna surmattiin 13 toimittajaa. Suurin osa teoista jää rankaisematta.

Lue myös:

    Uusimmat