Mainos

Venetsian tuhotulva jatkuu tänääkin – jo 80 prosenttia kaupungista kastunut, valtio tarjoaa asukkaille 5000 euron korvausta

1:42

Venetsiassa Italiassa varaudutaan tänään uusiin tulviin, kun veden odotetaan nousevan 1,5 metriä normaalia korkeammalle. Tulvavedet jäisivät näin alhaisemmalle tasolle kuin tiistaina miljoonavahingot aiheuttaneessa tulvassa, mutta nousisivat silti vaarallisen korkealle.

Venetsiaan julistettiin eilen tulvien vuoksi hätätila. Lisäksi Italian hallitus sopi 20 miljoonan euron hätäavun myöntämisestä kaupungille tulvatuhojen korjaamiseksi.

Viranomaiset ovat luvanneet asukkaille 5 000 euron avustuksen valtiolta, jos heidän kotinsa ovat vaurioituneet tulvissa. Ravintolanpitäjille ja kauppiaille taas on lupailtu 20 000 euron korvauksia.

Venetsian pormestarin Luigi Brugnaron mukaan tiistain tulva aiheutti satojen miljoonien eurojen vahingot. Viranomaisten mukaan tulvavesi kasteli noin 80 prosenttia kaupungista.

Venetsiassa asuu vain noin 50 000 ihmistä, mutta kaupungissa vierailee vuosittain liki 36 miljoonaa turistia.

Venetsialaiset syyttävät korruptoituneita poliitikkoja siitä, että kaupungin suojaksi suunniteltu tulvajärjestelmä ei vieläkään ole toiminnassa. Projekti noin 80 tulvaportin rakentamiseksi aloitettiin jo vuonna 2003.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja