Mainos

Vene törmäsi tolppaan Joensuussa - yksi kuoli

Yksi mies kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti veneonnettomuudessa iltapäivällä Pielisjoella Joensuun keskustan tietämillä.

Perämoottorilla varustettu soutuvene törmäsi onnettomuudessa ensin tolppaan Siihtalan laiturin tuntumassa. Päivystävä palomestari Markus Viitaniemi kertoo STT:lle, että vene jäi törmäyksen jälkeen ajelehtimaan moottori käynnissä. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, vene kiersi kehää keskellä jokea.  

Pelastuslaitoksen ja poliisin veneet lähestyivät ajelehtivaa venettä, mutta ne eivät onnistuneet heti pysäyttämään sen kulkua.  

Lopulta turmavene kaatui osuttuaan kanavapuomiin, jolloin toinen henkilöistä jäi kaatuneen veneen alle ja toinen veden varaan veneen ulkopuolelle. Tämän jälkeen miehet saatiin tuotua rantaan, jossa aloitettiin ensihoito. Kummallakin oli yllään pelastusliivit.  

Poliisi kertoo, että silminnäkijöiden mukaan venettä kuljetettiin ennen törmäystä kovaa vauhtia. Kohdassa on nopeusrajoitus, 9 kilometriä tunnissa.

Turman syy epäselvä

Poliisilla ei ole vielä varmuutta, kumpi miehistä kuljetti venettä. Tässä vaiheessa onnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Rikoskomisario Sami Joutjärven mukaan poliisilla ei ole myöskään tässä vaiheessa tietoa, kuinka tai missä onnettomuuden vaiheessa toinen miehistä kuoli.

Poliisi ei pysty vielä arvioimaan onnettomuuden syitä. Vielä ei ole tiedossa, oliko alkoholilla osuutta asiaan tai liittyykö tapahtumaan esimerkiksi sairaskohtaus.  

Joutjärvi uskoo, että poliisi saa silminnäkijöiltä tutkintaa auttavia tietoja, koska onnettomuus tapahtui lähellä keskustaa ja silminnäkijöitä oli paljon.

Onnettomuus sattui päivällä hieman puoli kahden jälkeen. Turmasta selvinnyt on sairaalahoidossa.

Poliisi pyytää kertomaan havainnoista ennen törmäystä tai törmäyksen jälkeen.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja