Poliisi: Siilitien turmassa loukkaantui kolme jalankulkijaa ja kuljettaja – onnettomuuden syynä ehkä sairaskohtaus

Kolme jalankulkijaa ja onnettomuusauton kuljettaja ovat joutuneet sairaalahoitoon Helsingin Siilitien onnettomuuden jäljiltä.

Rikoskomisario Pekka Seppälä kertoo, että vakavimmin loukkaantunut on hieman yli 20-vuotias nainen. Sairaalaan vietiin myös noin 60-vuotias mies ja 40-vuotias nainen, jotka selvisivät lievemmin vammoin.

Julkisuudessa on ollut epäilyjä siitä, että kyseessä olisi ollut tahallinen teko. Poliisi haluaa kuitenkin tuoda julki, että tällä hetkellä "kaikki asiassa esiin tulleet seikat tukevat vahvasti sitä tosiseikkaa", että liikenneonnettomuuden on aiheuttanut sairauskohtaus.

Poliisi on päässyt nyt jo puhuttamaan kuljettajaa.

– Hän on antanut oman kertomuksensa asiassa, ja hänet on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon, Seppälä kertoo.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeinä vamman tuottamuksina. 

Auton rekisterikilvet olivat virolaiset 

Onnettomuus tapahtui alkuiltapäivällä Siilitien metroaseman alla kulkevalla tiellä. Hieman yli 30-vuotias mies ajoi farmarimallista Volvoa ja törmäsi useisiin ihmisiin jalkakäytävällä. Sen jälkeen auto jatkoi matkaansa kovalla nopeudella ja törmäsi vielä ainakin seitsemään pysäköityyn autoon.

Seppälän mukaan törmäysautossa ovat virolaiset rekisterikilvet, mutta kuljettajan kansallisuus ei ollut vielä varmistunut. Hänellä on Seppälän mukaan kuitenkin suomalainen ajokortti. Auton omistajasta ei ollut vielä tietoa, mutta autoa ei epäillä varastetuksi.

Esitutkinta on aloitettu

Poliisi on aloittanut esitutkinnan taapuksesta ja jatkaa onnettomuuteen johtaneiden seikkojen tutkimista.

Poliisi tiedottaa asiasta tarvittaessa lisää aikaisintaan huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat