Mainos

Joensuun veneturmassa kuoli matkustaja – kuljettaja loukkaantui vakavasti

Joensuun eilisen veneturman kuolonuhriksi on varmistunut veneen matkustajana ollut 49-vuotias joensuulaismies, kertoo poliisi.

Moottorivene törmäsi torstaina puoli kahden jälkeen iltapäivällä metalliseen uitonohjaustolppaan noin sata metriä Pielisjoen ylittävän rautatiesillan länsipuolella.

Venettä kuljettanut 49-vuotias joensuulaismies loukkaantui onnettomuudessa vakavasti ja on hoidettavana Kuopiossa. Poliisi ei ole vielä pystynyt keskustelemaan venettä kuljettaneen miehen kanssa.

Poliisin mukaan juopumus ja veneen moottorin tekninen vika on saatu suljettua pois onnettomuuden mahdollisista syistä. Moottorissa oli turvatoiminto, joka olisi katkaissut virran, jos kuljettaja tippuu kyydistä, mutta tämä niin kutsuttu tappokytkin ei ollut onnettomuushetkellä käytössä.

Moottorissa ei myöskään ollut automaattisesti palauttavaa kaasukahvaa, minkä vuoksi vene jatkoi matkaa alavirtaan kiertäen ympyrää vielä noin 20 minuuttia törmäyksen jälkeen. 

Uhri kuoli tapahtumapaikalle 

Rikoskomisario Sami Joutjärven mukaan tarkka kuolinsyy selviää oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen jälkeen ensi viikolla. Uhri oli poliisin mukaan kuollut tapahtumapaikalle. Joutjärven mukaan Onnettomuustutkintakeskukselle on ilmoitettu turmasta, koska turma voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, tulisiko vedessä olevat uittolaitteet merkitä jatkossa paremmin. Keskus päättää itse, ottaako se tapauksen käsiteltäväkseen.

Joutjärvi pitää turmaa äärimmäisen harvinaisena.

–Tyypilliset vesiliikenneonnettomuuden syyt, eli alkoholi, pelastusliivien puute ja kova ylinopeus puuttuivat tästä tapauksesta.

Joutjärven mukaan onnettomuusveneen 15 hevosvoiman moottorilla ei edes pysty ajamaan kovin suurta ylinopeutta.

Poliisi kiittää saamistaan yleisövihjeistä ja -havainnoista tapauksen tiimoilta. Sami Joutjärven mukaan myös tapahtumaa kuvanneet ihmiset ovat toimineet tahdikkaasti, vaikka yleisöä oli paikalla paljon ja esimerkiksi kännykkävideoita on helppo levittää sosiaalisen median kautta.

Poliisi jatkaa tapahtuman tutkintaa ja tiedottaa asiasta seuraavan kerran esitutkinnan valmistuttua.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.