Mainos

Venäläistarkastajat löytäneet Arctic Sealta vain puuta

Kaapatusta Arctic Sea -aluksesta on löydetty tähän mennessä vain puuta ja sahatavaraa, kertovat Venäjän viranomaiset. Venäjän syyttäjänviraston asettama tutkijaryhmä vakuutti uutistoimisto AFP:lle, että alus ja sen lasti on tutkittu läpikotaisin.

Tarkastajaryhmän tiedottajan mukaan Arctic Sea on edelleen merellä, ja tutkimukset jatkuvat vielä useiden päivien ajan.

Myös Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tyrmäsi tänään väitteet, joiden mukaan rahtialuksella olisi ollut lastinaan ohjuksia. Brittilehti Sunday Timesin verkkosivut kertoivat viikonloppuna, että Itämerellä kaapatuksi väitetty Arctic Sea kuljetti salaisena lastinaan varastettuja S300-ilmatorjuntaohjuksia. Ohjuksia oltiin lehden mukaan kuljettamassa Iraniin.

Lavrov on kuitenkin kieltänyt syytökset sanoen niitä "täysin valheellisiksi", mutta tapahtumat tutkitaan silti tarkasti.

- Mitään (tutkinnasta) ei tehdä salassa. Toivon kaikkien vakuuttuvan siitä, että kyseiset huhut ovat perusteettomia, Lavrov sanoi lehdistötilaisuudessa.

Puuta Suomesta Algeriaan kuljettanut Arctic Sea -alus ja sen venäläismiehistö katosi Ruotsin aluevesillä heinäkuun lopulla. Se löydettiin uudelleen Kap Verdeltä elokuussa.

Katoaminen yhdellä Euroopan vilkkaimmista merireiteistä, laajat kansainväliset etsintäoperaatiot ja miehistön tarkka kuulusteleminen eristyksissä ovat aiheuttaneet spekulaatioita, että rahtialuksella olisi ollut mukanaan salainen lasti. Huhujen mukaan lastina olisi ollut aseita tai jopa ydinaseita.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.