Venäläismörssäri Povetkinilta puistattava tyrmäys – yli kaksimetrinen nyrkkeilyjätti kaatui kuin puu

Venäläinen raskaan sarjan nyrkkeilytähti Aleksandr Povetkin tyrmäsi brittiläisen David Pricen Cardiffissa lauantaina.

Pääkuvan videolla tunnelmia Anthony Joshuan ja Joseph Parkerin välisen MM-ottelun punnituksesta.

Lähivuosien dopingtapauksissa mainettaan mustanneen Povetkinin ja 203-senttisen Pricen kohtaamisessa riitti käänteitä. Povetkin löi Pricen ensi kertaa lattiaan kolmannessa erässä, mutta hetkeä myöhemmin osat kääntyivät, kun kotiyleisön suosikki pamautti Povetkinin hoippumaan kehäköysiin. 

Venäläinen pääsi kuitenkin toipumaan kulmaukseensa erän päätyttyä samaan aikaan.

Ratkaisu nähtiin viidennessä erässä. Ex-maailmanmestari Povetkinin painava kohokoukku löysi tiensä Pricen leukaan, mikä nukutti britin suorille jaloille. 

Tässä vaiheessa kehätuomarin olisi pitänyt tulla väliin, mutta kun tämä antoi ottelun jatkua, Povetkin päätti taiston kovalla vasemmalla koukulla. Price kaatui suorilta jaloilta kanveesille, mutta pystyi poistumaan kehästä myöhemmin omin jaloin saatuaan myös lisähappea.

Illan pääottelussa Anthony Joshua löi Joseph Parkerin tuomaripistein kahden raskaan sarjan maailmanmestarin kohtaamisessa. Joshuan promoottori Eddie Hearn totesi, että Povetkin on yksi Joshuan tulevista vastustajaehdokkaista, vaikka WBC-mestari Deontay Wilder onkin toivelistan kärjessä.

– Povetkin on Joshualle pakollinen haastaja, mutta Dillian (Whyte) haluaa otella Povetkinia vastaan kesäkuussa, Hearn kommentoi.

Whyte kukisti Robert Heleniuksen yksipuolisessa ottelussa viime lokakuussa.

Povetkinin uran saldo on nyt 34 voittoa ja yksi tappio. Se tuli Vladimir Klitshkolle vuonna 2013. Pricen vastaavat lukemat ovat 22-5. 

Lue myös:

    Uusimmat