Hurja iskumylly päättyi tasapeliin! Raskaan sarjan venäläissuuruuden nyrkkeilyura sai lisäelämän

Yhdyvaltalainen Michael Hunter ja venäläiskonkari Aleksandr Povetkin iskivät ratkaisemattoman nyrkkeilyn raskaan sarjan huippujännittävässä ottelussa Saudi-Arabian Diriyahissa lauantaina.

Tuomarien pisteet merkittiin 115-113, 113-115 ja 114-114. Molemmat sanoivat suostuvansa uusintaan, jos sellainen järjestetään.

– Luulin, että tein tarpeeksi voittoon, Hunter sanoi Sky Sportsille.

– Ottelu oli 50-50, Povetkin summasi.

Povetkin, 40, joutui avauserässä valtaviin ongelmiin, kun yhdeksän vuotta nuorempi, nopeakätinen Hunter tuli hurjana päälle ja sai perille muutamia todella painavia osumia. Venäläinen vastaanotti iskuja myös seuraavassa erässä, mutta isoitti vaarallisuutensa horjuttamalla Hunteria.

Viidennessä erässä Povetkin lähetti vasemmalla koukulla vastustajansa kehäköysiin, mutta Hunter ei pudonnut luvunlaskuun. Ottelussa nähtiin useita villejä iskujenvaihtoja, niistä hurjin 7. erässä, mutta molemmat pysyivät tolpillaan.

11. erä oli ottelun yksipuolisin. Hunter tarjoili selkäsaunan Povetkinille, mutta väsynyt venäläinen kesti kuin ihmeen kaupalla.

Ex-maailmanmestari Povetkinin uran saldo on nyt 35 voittoa, kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Jos hän olisi hävinnyt Hunterille, uran päättyminen ei olisi ollut yllätys.

Hunterin rekordi on 18-1-1. Ainoa tappio on tullut ukrainalaistaituri Oleksandr Usykille alemmassa raskaassa sarjassa.

Kamppailussa oli panoksena paikka WBA-liiton mestarin haastajana, mutta tasapeli vesitti tuota jatkosuunnitelmaa.

Otteluillan päättävä näytös käydään Andy Ruiz juniorin ja Anthony Joshuan välillä raskaassa sarjassa. Panoksena on Ruizin neljä MM-vyötä, jotka hän ryösti Joshualta tyrmäysvoitolla kesäkuussa.