Venäläismedia väittää: Nämä ovat Moskovan iskusta epäiltyjen iät ja kansalaisuudet

Telegramissa toimiva venäläismedia Baza on julkaissut neljän henkilön nimet ja kuvat, joiden se sanoo olevan epäiltynä Moskovan konserttitaloiskusta.

Bazan mukaan kaikki neljä epäiltyä henkilöä ovat Tadzhikistanin kansalaisia. He ovat 21-, 29-, 37- ja 51-vuotiaita. Varsinaisesta iskusta epäiltyjä henkilöitä on venäläistietojen mukaan yhteensä viisi.

Venäläisviranomaiset ovat kertoneet ottaneensa kiinni hyökkäykseen liittyen yhteensä 11 henkilöä. Toistaiseksi ei tiedetä, onko kiinniotettujen joukossa epäiltyjä, joiden kuvat on julkaistu.

19-vuotias epäilty otettiin kiinni Valko-Venäjän ja Ukrainan rajalla, Baza sanoo. Hänet on viety median mukaan sairaalaan.

Bazan tietojen perusteella kiinniotto tapahtui sen jälkeen, kun poliisi pysäytti valkoisen Renault-auton, jonka kyydissä epäiltyjä oli. Autosta löytyi muun muassa pistooli, kiväärin lipas ja passi.

Bazan julkaisemia väitteitä ei ole vahvistettu.

Tällaisilla aseilla konserttisalin terrori-isku tehtiin – Venäjä julkaisi videon löydetyistä tekovälineistä ampumapaikalta 0:45

Tällaisilla aseilla konserttisalin terrori-isku tehtiin – Venäjä julkaisi videon löydetyistä tekovälineistä ampumapaikalta.

Venäläisviranomaiset ovat sanoneet, että lauantaina on otettu kiinni Moskovan iskuun liittyen neljä henkilöä Brjanskin alueella Lounais-Venäjällä. Brjanskin alue sijaitsee yli 300 kilometrin päässä Moskovasta.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n mukaan epäillyt olivat matkalla Ukrainaan, jossa heillä väitetään olevan kontakteja. Brjanskin alue rajautuu sekä Ukrainaan että Valko-Venäjään. 

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiistää Ukrainalla olleen mitään tekemistä Moskovan konserttisalin hyökkäyksen kanssa. 

Terroristijärjestö Isis on väittänyt tehneensä iskun. Yhdysvaltalaismedia New York Timesin mukaan Yhdysvalloilla on tiedustelutietoa, joka vahvistaa Isisin väitteen.

Perjantai-illan konserttisalihyökkäyksessä on kuollut ainakin 115 ihmistä.

Orpo: Viranomaisten nostettava valmiutta Moskovan iskun vuoksi 0:51

Orpo: Viranomaisten nostettava valmiutta Moskovan iskun vuoksi

Lue myös:

    Uusimmat