Ulkoministeriö: Suomalaisia ei ole kuollut tai loukkaantunut Moskovan iskussa

Ulkoministeriön lauantai-illan tietojen mukaan suomalaisia ei ole kuollut tai loukkaantunut Moskovan iskussa. Asiasta kertoo ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner alkuillasta.

Tannerin mukaan ulkoministeriöllä ei ole mitään viitteitä siitä, että iskussa olisi ollut osallisena suomalaisia.

Suomalaisia on kuitenkin Venäjällä edelleen jonkin verran. Tannerin mukaan matkustusilmoituksia on tehty Venäjälle alle 100, joista reilut 30 Moskovaan.

Tannerin mukaan ulkoministeriö ei ole yrittänyt tavoitella Moskovassa matkustusilmoituksen mukaan olevia suomalaisia.

– Emme ole erikseen lähettäneet viestiä tai yrittäneet heitä tavoitella muutenkaan. Ihan sen takia, että tämä tällä hetkellä on ihan yksittäinen tapahtuma, josta tietoa on muutenkin ollut tiedotusvälineissä ihan riittävästi saatavilla.

Tanner kertoi, että ulkoministeriö varmisti kuitenkin heti perjantai-iltana, että Suomen Moskovan-suurlähetystössä työskentelevät suomalaiset olivat kunnossa. Lähetystö seuraa Tannerin mukaan tilannetta tiiviisti.

Venäjälle matkustamista kehotetaan välttämään

Ulkoministeriö kehottaa välttämään Venäjälle matkustamista.

– Suositellaan välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle. Se (kehotus) on ollut ollut voimassa koko Venäjän käymän hyökkäyssodan ajan, Tanner sanoi.

Ministeriö on varoittanut matkustustiedotteessa muutaman viikon ajan myös terrori-iskun uhasta. Tanner kertoi aiemmin lauantaina, että varoitus on annettu viranomaistiedon pohjalta.

Suuret tapahtumat on suositeltu perumaan Venäjällä viikonloppuna.

Juttua päivitetty kello 19.48: Lauantai-iltaan mennessä ei ole tiedossa, että Moskovan iskussa olisi ollut suomalaisia uhreja.

Korjattu kello 12.41: Täsmennetty, että kyse tämänhetkisistä tiedoista.

 

Lue myös:

    Uusimmat