Venäläiskuskia ei haluta Viron MM-rallin starttiviivalle, kisajärjestäjät yrittävät saada tahtonsa läpi – "Teemme töitä sen eteen"

Viron MM-rallin järjestäjätahot haluavat estää venäläiskuski Nikolai Grjazinin ja kartanlukija Konstantin Aleksandrovin osallistumisen heinäkuussa järjestettävään osakilpailuun.

WRC2-luokassa kisaava Grjazin on ilmoittautunut heinäkuussa kisattavaan Viron MM-ralliin, mistä kisajärjestäjät eivät ole mielissään. Viron MM-rallin järjestäjät ovat jo aikaisemmin ilmoittaneet, etteivät he aio antaa kisalupaa venäläis- ja valkovenäläiskuljettajille Ukrainan sodan vuoksi Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n ohjeistuksesta huolimatta.

– Viron MM-rallin, Viron moottoriurheiluliiton ja Viron olympiakomitean yhteinen päätös on, ettei Venäjän, Valko-Venäjän tai neutraalin lipun alla kisaavia kuljettajia päästetä starttaamaan kilpailuun, Viron rallin johtaja Urmo Aava kommentoi Delfin ja Postimeesin mukaan.

FIA on antanut venäläiskuljettajille luvan kisata neutraalin lipun alla, mikä osaltaan luo haasteita Grajazinin kisaamisen estämiselle.

– Sääntöjen mukaan meillä ei ole oikeutta kieltää kenenkään osallistumista, Aava sanoo.

Tästäkin huolimatta kisajärjestäjät eivät halua nähdä Grjazinia Viron MM-rallin lähtöviivalla. Venäläiskuljettaja on jo ehtinyt ilmoittautua heinäkuussa ajettavaan kilpailuun.

– Hän on rekisteröitynyt kilpailuun. Se ratkeaa myöhemmin, voiko hän todella kilpailla. Seisomme yhä Urmo Aavan lausuntojen takana. Emme halua heidän kilpailevan täällä. Emme tiedä, onnistuuko suunnitelmamme, mutta teemme töitä sen eteen, Viron MM-rallin tiedottaja Rauno Paltser toteaa.

Grjazin on ajaa vahvaa kautta WRC2-luokassa. 24-vuotias venäläiskuljettaja on tällä hetkellä oman luokkansa pistetaulukossa toisella sijalla.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat