Mainos

Venäläiskone ammuttiin alas Syyriassa – Venäjä kosti täsmäaseella ja surmasi yli 30 taistelijaa

0:41

Syyrian kapinalliset sanovat ampuneensa alas venäläisen sotilaslentokoneen. Kapinallisten mukaan kone ammuttiin alas Syyrian luoteisosassa sijaitsevassa Idlibin provinssissa. Venäjän puolustusministeriö vahvistaa alasampumisen.

Kapinallislähteiden mukaan koneen lentäjä loukkaantui vakavasti ja hänet otettiin kiinni. Eräs kapinallislähde väittää, että lentäjä olisi kuollut.

Jihadistijärjestö Tahrir al-Sham ilmoittautui illalla iskun tekijäksi. Iskussa käytettiin alustavien tietojen mukaan olalta laukaistavaa ilmatorjuntaohjusta.

Tahrir al-Sham tuonnettiin aiemmin Al-Nusran rintamana. Sitä on pidetty Al-Qaida Syyrian-osastona.

Venäjän puolustusministeriö vahvistaa, että Suhoi Su-25 -tyyppinen sotilaskone on ammuttu alas. Ministeriön mukaan lentäjä pakeni heittoistuimella, mutta kuoli sen jälkeen taistelussa "terroristeja" vastaan.

Koneen alasampuminen tapahtui Saraqebin kaupungin lähellä. Alueelle on tehty viime aikoina useita ilmaiskuja. Syyrian hallinnon joukot sekä Iranin tukemat taistelijat ovat viime aikoina kiihdyttäneet hyökkäystään kapinallisia vastaan,

Iskuissa on kuollut useita siviilejä ja tuhannet ovat lähteneet pakoon kodeistaan. Monet taisteluja pakenevat ovat suunnanneet kohti Turkin vastaista rajaa.

Venäläislähteiden mukaan maan armeija iski lentokoneen pudottamisen jälkeen alueelle täsmäaseella. Iskussa kuoli uutistoimisto TASS:in mukaan yli 30 kapinallistaistelijaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.