Mainos

Venäjä: Venäläiskoneet pommituslennolle Syyriaan ensi kertaa Iranista

Venäjä on iskenyt kapinalliskohteisiin Syyriassa ensi kertaa Iranissa sijaitsevasta lentotukikohdasta käsin.

Venäjän puolustusministeriön mukaan Tupolev 22 -pommikoneet ja Suhoi 34 -koneet iskivät "terroristiryhmien" asemiin muun muassa Aleppon ja Idlibin maakunnissa.

Ministeriön mukaan pommitukset tuhosivat varastorakennuksia, joissa oli aseita, ammuksia ja polttoainetta. Lisäksi komentokeskuksiin tehdyissä iskuissa kuoli suuri määrä taistelijoita.

Syyrian sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights kertoi hieman myöhemmin liki 20 siviilin ja useiden kapinallistaistelijoiden saaneen surmansa Venäjän tai Syyrian ilmavoimien pommituksessa Aleppossa. Lisäksi kymmeniä ihmisiä haavoittui.

Uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan Aleppon itäosan kapinallisalueita pommitettiin raskaasti viime yönä ja tänään.

Lentomatka lyhenee

Hamedanin tukikohta Iranissa lyhentää reilusti venäläisten pitkän matkan pommittajien lentomatkaa Syyriaan. Aiemmin tällaiset pommikoneet ovat lentäneet Syyriaan tukikohdasta Etelä-Venäjältä.

Venäjällä on Syyriassa lähellä Latakiaa myös oma lentotukikohta, jota käyttävät lyhyemmän toimintasäteen hävittäjäkoneet. Lisäksi Venäjän asevoimat on hiljattain pyytänyt Irakilta ja Iranilta lupaa ampua maiden ilmatilan kautta risteilyohjuksia, kertoi nimettömänä pysynyt sotilaslähde uutistoimisto Interfaxille.

Sekä Iran että Venäjä ovat tukeneet Syyrian sodassa presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. 

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää Venäjää ja Syyriaa palopommien toistuvasta käytöstä siviilikohteita vastaan Syyrian pohjoisosassa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.