Ainakin 15 kuoli sotilaslentokoneiden iskettyä torille Syyriassa

Tiistaina ainakin 15 ihmistä kuoli sotilaslentokoneiden pommitettua ruuhkaista toria kapinallisten hallitsemassa Idlibin kaupungissa Syyrian luoteisosissa. Kuolonuhrien määrästä kertoivat pelastajat ja alueen asukkaat.

Kyseessä oli saman vuorokauden sisällä jo toinen markkinapaikalle tehty ilmaisku samalla seudulla. Pelastajat ja asukkaat kertoivat korkealla lentäneistä lentokoneista, joiden he epäilivät kuuluneen Venäjän ilmavoimille.

Siviilien suojelusta vastaavien Syyrian oppositiovoimien mukaan iskuissa loukkaantui myös ainakin 20 ihmistä. Iskun jäljistä julkaistiin video, jonka aitoutta Reuters ei ole kyennyt vahvistamaan. Videolla näkyy muun muassa mittavia tuhoja sekä ihmisten jäänteitä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan maa iskee säännöllisesti aseellisia islamistiryhmiä vastaan Syyriassa. Venäjä kiistää väitteet, joiden mukaan se iskisi myös esimerkiksi toreille, sairaaloihin ja asuinalueille. Opposition mukaan useisiin muihinkin kyliin on viime päivinä hyökätty lentokoneilla.

Eilen sotakoneet pommittivat perunamarkkinoita Saraqibin kaupungissa Syyrian luoteisosissa. Tuolloin kuoli ainakin 11 ihmistä. Uhreista suurin osa oli maanviljelijöitä ja kauppiaita. Myöhemmin sotakoneet iskivät myös alueella toimineeseen sairaalaan, jonka toiminnasta vastaa Lääkärit ilman rajoja -järjestö.

Järjestön mukaan iskussa kuoli ainakin viisi ihmistä. Järjestön mukaan kyseessä oli jo toinen isku sairaalaa vastaan hieman yli viikon sisään. Venäjän tukemat Syyrian hallituksen joukot ovat viime aikoina kiihdyttäneet iskujaan kapinallisia vastaan Syyrian luoteisosissa. 

Lue myös:

    Uusimmat