Järjestö: Turkin iskuissa Pohjois-Syyriaan kuollut ainakin 31 – "Tilinteon aika", tviittasi Turkin puolustusministeriö

Uusimmat tiedot Istanbulin räjähdyksestä – haastattelussa Suomen Turkin-suurlähettiläs 4:06
Uusimmat tiedot Istanbulin räjähdyksestä – haastattelussa Suomen Turkin-suurlähettiläs.

Turkin Pohjois-Syyriaan tekemissä ilmaiskuissa on kuollut ainakin 31 ihmistä, kertoo Britanniassa toimiva, Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Iskut kohdistuivat enimmäkseen syyrialaisten kurdijoukkojen hallussa oleviin asemiin.

Raqqan, Hassakehin ja Aleppon maakunnissa oleviin kohteisiin tehtiin järjestön mukaan lähes 25 iskua. Kuolleiden joukossa on parikymmentä kurdijohtoisten SDF-joukkojen sotilasta, toistakymmentä hallinnon sotilasta ja yksi toimittaja, järjestö kertoo.

Kurdiviranomaisten mukaan kuolleita olisi 29, joista 11 olisi siviilejä.

Turkki ilmoitti tänään tehneensä ilmaiskuja kurditaistelijoiden tukikohtiin pohjoisessa Syyriassa ja Irakissa. Turkin puolustusministeriön mukaan iskut kohdistuivat kurdijärjestö PKK:hon ja YPG-joukkoihin, joita Turkki pitää PKK:n jatkeena.

Turkin hallinto on syyttänyt kurdijärjestö PKK:ta 13. marraskuuta kuusi ihmistä surmanneesta pommi-iskusta Istanbulissa. PKK on kiistänyt olleensa iskuun millään tavalla osallinen.

Ennen lausuntoaan Turkin puolustusministeriö julkaisi tviitit, joista ensimmäisessä lentokone oli lähdössä matkaan yöllä ja toisessa näytettiin ilmaiskuja.

–  Tilinteon päivä, ensimmäisessä tviitissä lukee.

Ministeriö ei kuitenkaan tviiteissään tarkentanut iskujen kohdetta, vaan ainoastaan viittasi muun muassa "terrorismin pesäkkeiden" tuhoamiseen.

Turkin mukaan Syyrian puolelta ammuttiin raketti

Myöhemmin päivällä Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu kertoi, että Syyrian puolelta ammuttiin raketti, jolloin kolme ihmistä haavoittui Turkin rajalla.

Yksi Turkin sotilas ja kaksi erikoisjoukkojen poliisia haavoittui, kun kurdijoukkojen ampuma raketti putosi Oncupinarin kylän alueelle lähellä Syyrian rajaa, kertoi uutistoimisto Anadolu.

Istanbulissa tapahtuneen pommi-iskun jälkeen Turkin viranomaiset ovat pidättäneet toistakymmentä ihmistä. Heidän joukossaan on syyrialainen nainen, jonka sanotaan työskennelleen kurdimilitanteille.


Lue myös:

    Uusimmat