Mainos

USA teki vahingossa tuhoisan ilmaiskun moskeijaan – 42 ihmistä kuoli

Yhdysvallat on myöntänyt tehneensä Syyriassa tuhoisan ilmaiskun moskeijan viereen. Iskun ei ollut tarkoitettu osuvan moskeijaan, kertoi Yhdysvaltain asevoimien Lähi-idän päämaja Centcom.

Sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan ainakin 42 ihmistä kuoli ja yli sata haavoittui moskeijaan osuneessa ilmahyökkäyksessä eilen Pohjois-Syyriassa. Ilmaisku osui al-Jinehin kylään suurkaupunki Aleppon lähistöllä.

Aleppon alueella ilmaiskuja tekevät sekä Syyrian hallinnon ja Venäjän sotilaskoneet että Yhdysvaltain johtaman liittouman koneet.

– Kohteenamme ei ollut moskeija vaan noin 15 metrin päässä sijaitseva rakennus. Siinä rakennuksessa oli al-Qaida-verkoston tapaaminen, ilmoitti Centcomin eversti John J. Thomas.

Centcom lupasi tutkia raportit, joiden mukaan yli 40 ihmistä sai surmansa iskun osuessa myös moskeijaan. Centcom ilmoitti aiemmin torstaina, että ilmaiskussa kuoli useita terroristeja.

– Otamme tiedot siviiliuhreista hyvin vakavasti, Thomas painotti.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi, että useimmat uhreista olivat siviilejä ja isku tehtiin iltarukousaikaan. Haavoittuneita monet jäivät sortuneen moskeijan raunioihin. Pelastusryhmät yrittivät vetää ihmisiä esiin kivimurskan keskeltä.

Al-Jinehin kylä sijaitsee runsaat 20 kilometriä länteen Alepposta. Aleppon alueella tekevät ilmaiskuja sekä Syyrian hallinnon ja Venäjän sotilaskoneet että Yhdysvaltain johtaman liittouman koneet. Hyökkäyksen tehneitä koneita ei tunnistettu torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.