Yhdysvallat kertoo iskeneensä jihadistien leiriin Idlibissä – ainakin 40 kuollut

Asiantuntija: Syyrian sotaan ei nopeaa ratkaisua 2:14
Video: Asiantuntijan mukaan Syyrian sotaan ei ole nopeaa ratkaisua.

Yhdysvallat kertoo olevansa Syyrian Idlibiin eilen tehdyn iskun takana. Ainakin 40 taistelijan on kerrottu kuolleen iskussa jihadistien kokoontumiseen.

Asiasta kertonut Yhdysvaltain puolustusministeriö ei täsmentänyt, mitä aseita iskussa käytettiin, mutta kertoi kohteena olleen al-Qaidan johtohahmoja.

Isku tapahtui vain tunteja sen jälkeen kun Venäjän tukema tulitauko alkoi. Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön edustajan mukaan isku oli kohdistettu kokoontumiseen harjoitteluleirillä. Kokoontumiseen osallistui terroristijärjestö al-Qaidaan linkitettyjä ryhmiä. Järjestön mukaan kyse oli ohjusiskusta.

Ennen Yhdysvaltojen iskua yhden siviilin kerrotaan kuolleen Syyrian hallituksen pommituksessa, joka niin ikään rikkoi tulitaukoa.

YK pelkää humanitaarista painajaista

Presidentti Bashar al-Assadille uskolliset joukot ja Syyrian al-Qaidaan kytköksissä olevat kapinallisjoukot ovat viime kuukaudet taistelleet Syyrian luoteisosien hallinnasta.

Tarkkailujärjestön mukaan alueella on huhtikuun lopun jälkeen kuollut jo yli 950 siviiliä hallituksen ja sen tukijoiden iskuissa. Väkivaltaisuudet ovat ajaneet 400 000 ihmistä kodeistaan, YK puolestaan raportoi.

Täysimittaisesta hyökkäyksestä Idlibiin seuraisi YK:n mukaan humanitaarinen "painajainen", joka olisi pahimpia Syyrian kahdeksan vuotta kestäneen sodan aikana. Väkivaltaisesti tukahdutetuista hallituksen vastaisista protesteista alkunsa saanut sota on vaatinut ainakin 370 000 ihmisen hengen. Miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa.


Lue myös:

    Uusimmat