Venäläishyökkääjän harrastus sai kiellon – puhe kääntyi yhtäkkiä suomalaiseen "maailman parhaaseen pelaajaan"

Ukrainalaista jääkiekkoseuraa Donbass Donetskia nykyisin edustava venäläishyökkääjä Jevgeni Mons, 31, pelasi takavuosina monta kautta KHL:ssä. Hänen harrastuksestaan, konsolipelaamisesta ei ole aina pidetty.

KHL:ssä Severstal Tsherepovetsia ja Vitjaz Podolskia aiemmin edustanut Mons myöntää, että eräs valmentaja on hänen uransa aikana kieltänyt häneltä konsolipelaamisen.

– Kielto oli, en piilottele sitä. Kerran valmentajamme sanoi, että jos hän näkisi minut konsolin ääressä reissulla, hän rikkoisi sen, Mons kertoi Sport-Expressille.

Mons sanoo, ettei hän ole kuitenkaan viettänyt paljon aikaa pelien äärellä. 

– Esimerkiksi täällä Ukrainassa on enemmän vapaa-aikaa, mutta pari tuntia on minulle tarpeeksi.

Keskustelu kävi haastattelun aikana muun muassa NHL-pelin pelaamisessa. Myöhemmin Monsille heitettiin kysymys siitä, onko hän pelannut maailman parasta pelaajaa vastaan. Vastaus oli mielenkiintoinen.

– Kyllä. Tämä kaveri on Suomesta. Uskomaton virtuoosi. En ole koskaan onnistunut voittamaan häntä, mutta Venäjällä ei ole sellaisia aika vakavalla tasolla pelaavia pelaajia, joita minä en päihittäisi, Mons sanoi.

Jutussa ei puhuttu suomalaisesta nimellä, mutta Mons saattoi viitata NHL-videopelin maailmanmestaruuden vuonna 2018 voittaneeseen Erik "Eki" Tammenpäähän.

Kilpapelaaminen kasvaa huimaa tahtia - ENCE haalii pelaajia ympäri Suomen:"Tämä on vielä alkutekijöissään" 2:56
Katso Tulosruudun juttu huhtikuulta: Kilpapelaaminen kasvaa huimaa tahtia – ENCE haalii pelaajia ympäri Suomen.

Lue myös:

    Uusimmat