Mainos

Esportsin suomalaismaailmanmestari peliturnauksista: "Turvatoimiin pitäisi panostaa enemmän"

0:56

Erik "Eki" Tammenpää voitti kesäkuussa maailmanmestaruuden ensimmäisissä NHL-pelisarjan MM-kilpailuissa. Turnaus järjestettiin Las Vegasissa. Tammenpää kertoi MTV Sportille ajatuksiaan lajista.

Videolla kuvavideo Las Vegasin MM-kilpailuista.

Tammenpää nettosi 50 000 dollaria (42 972 euroa) turnausvoitostaan. Maailmanmestaruus ei kuitenkaan ole muuttanut hänen elämäänsä millään lailla. 

– Ehkä enemmän tulee nyt haastattelupyyntöjä, mutta muuten aika samanlaista. Ei 50000 dollaria (42 972 euroa) muuta oikein elämäntyyliäkään. Ei ole kukaan kadulla tunnistanut ja tullut juttelemaan, Tammenpää kertoo. 

Viime päivinä otsikoihin ovat nousseet NHL-seurojen huolet peliaddiktiosta. Tammenpää ei ole itse tätä kokenut.

– Itse en ole koskaan ollut addiktoitunut, en sitten tiedä paljon huippu-urheilijat käyttävät pelaamiseen aikaa. Jos pystyy pitämään pelaamisen järkevissä mitasuhteissa, että pelaat vain vapaa-ajalla, ja teet kaikki harjoitukset ajallaan, niin en näe siinä mitään ongelmaa. Jos pelaaminen vaikuttaa urheilemiseen, niin sitten se on ongelma, Tammenpää toteaa.

Esports ja yleinen videopelaaminen on kasvanut viime vuosina hurjiin mittasuhteisiin. Peliala on kasvanut ohi elokuva ja musiikkiteollisuuden. Sen arvo on suurempi kuin näiden kahden yhteensä. 

– Pääsyy esportsin suosioon on se, varsinkin nuoremman sukupolven myötä, ihmisiä on alkanut kiinnostaa se, kuka pelaa parhaiten. Peliala tulee vain kasvamaan jatkossa uusien sukupolvien myötä, Tammenpää sanoo.

"Peliturnauksissa turvatoimiin pitäisi panostaa enemmän"

Vähän aikaa sitten otsikoihin noussut Floridan traaginen ampumistapaus Madden-videopelin turnauksessa on herättänyt keskustelua siitä, miten tällaiset tragediat voitaisiin estää. 

– En ole koskaan ollut sitä mieltä, että pelaaminen sekoittaisi ihmisen päätä. Itsekin pelasin sotapelejä nuorempana, eikä se ole vaikuttanut minuun millään tavalla. Tietenkin ihmiset ovat erilaisia. Itse olen peliturnauksissa huomannut sen, esimerkiksi MM-kisoissa Las Vegasissa, että turvatoimiin ei hirveästi oltu panostettu. Mielestäni, se epäkohta tulisi korjata peliturnauksissa ja panostaa turvatoimiin, ettei sinne voitaisi tuoda aseita. Silloin voitaisiin välttää tällaiset tapaukset, Tammenpää kertoo.

Peliturnauksien rahapalkinnot ovat nousseet hurjasti viime vuosina, ja nykyään puhutaan jo miljoonista. 

– Tosi vaikea sanoa, nouseeko e-urheilun palkkiot muun urheilun tasolle. Urheilupeleissä se on todella hankalaa, sillä muu urheilu on aina siinä vieressä, ja se tulee todennäköisesti aina kiinnostamaan enemmän. Dotassa ja muissa sen tyylisissä peleissä palkintosummat ovat jo kovia. Sota ja fantasiapeleissä palkkiot voivat kyllä nousta todella korkeisiin lukemiin, Tammenpää summaa.

Urheilupeleihin suomalainen toivoisi tietynlaista kilpailua, sillä tällä hetkellä peliyhtiö EA:lla ovat lähes kaikki urheiluun liittyvät oikeudet. 

– Tietenkin kilpailu olisi hyvää, he saavat nyt tehdä pelille mitä vaan haluavat, ja ihmiset ostavat sen silti. Se on vähän nihkeää, mutta olen silti tyytyväinen peleihin. Mielestäni hyvää kuitenkin siinä mielessä se, että EA tekee pelit, koska heillä on käytössään tarvittavat resurssit, mutta haluaisin kuitenkin nähdä jonkinlaista kilpailua, Tammenpää sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.