SM-liigatähti perustelee siirtoaan KHL:ään sakeasti: "Saatko usein mahdollisuutta elää Venäjällä?"

1:08
Tästä näet Alex Broadhurstin toistaiseksi viimeisen maalin SM-liigassa.

Siinä missä virta on vienyt ulkomaalaispelaajia enemmän Venäjältä pois, on osa kuitenkin suunnannut sotimisesta laajalti tuomittuun maahan. SM-liigan HIFK:sta KHL:n Avangard Omskiin siirtynyt yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Broadhurst perustelee ratkaisuaan varsin erikoisin sanoin.

Broadhurst pelasi viimeisimmät kaksi kautta HIFK:ssa ja teki yhtenä helsinkiläisseuran tähtipelaajista kelpo jälkeä. Sesongilla 2020–21 hän nakutti 45 runkosarjaottelussa 35 pistettä, ja viime kaudella hän summasi 41 runkosarjamatsissa 34 pinnaa.

Venäläismedia Championat on haastatellut Broadhurstia siirrosta Avangard Omskiin. 29-vuotias yhdysvaltalainen hehkuttaa haastattelussa kaikkea mahdollista uudessa osoitteessaan Omskissa: kaupunkia, ravintoloita, faneja, joukkuekavereita ja valmentajia.

– Keskusteluja oli eri seurojen kanssa Euroopan liigoissa. Halusin pysyä Euroopassa enkä mennä takaisin Pohjois-Amerikkaan. Mahdollisuus Avangardissa ilmeni ja keskustelujen jälkeen tulin siihen päätökseen, että tämä sopisi minulle. Tämä on hieno liiga, jossa pelataan hienoa jääkiekkoa, ja olen iloinen tehtyäni oikean päätöksen, Broadhurst sanoi.

NHL on yhä kaksi runkosarjaottelua sarjassa pelanneen Broadhurstin mielessä, ja hän uskoo, että KHL:stä sinne pääseminen on mahdollista.

Mies pohti päätöstään siirtyä KHL:ään "jonkin aikaa".

– Oli tarpeen keskustella perheen kanssa, koska vaimo jäi kotiin. Meidän piti miettiä, voisimmeko olla erillään pitkään. Mutta lopulta tämä oli oikea askel urallani ja myös taloudellisesti. 

Haastattelussa tuotiin esiin, että useammat ulkomaalaiset ovat suunnanneet Venäjältä toisaalle kuin muualta Venäjälle, ja Broadhurstilta udeltiin, oliko päätös vaikea "maailmantilanne" huomioiden.

– Mietin totta kai sitäkin. Vireillä on huhuja ja puheita. Viime kaudella joku lähti ennen kauden loppua. Tein kuitenkin päätöksen jääkiekon näkökulmasta. Haluan tulla paremmaksi ja mennä eteenpäin urallani. KHL on yksi Euroopan parhaista liigoista, ellei paras, joten päätös oli selvä.

Monelle päätös olla menemättä Venäjälle on selvä, kun maa käy tuomittavaa hyökkäyssotaa Ukrainassa.

"Erinomainen tilaisuus"

Broadhurst kertoo koko perheensä tukeneen hänen ratkaisuaan ja ymmärtäneen, että kyse on hyvästä liigasta.

– Puhuimme paljon isoveljen (Terryn) kanssa, joka pelaa Pohjois-Amerikassa. Ymmärsimme, että jääkiekon vinkkelistä tämä on erinomainen tilaisuus. Saatko usein mahdollisuutta elää Venäjällä ja pelata KHL:ssä? Kaikki ottivat uutisen vastaan positiivisesti, eikä kukaan sanonut mitään pahaa.

Broadhurstilta tiedusteltiin mahdollisista negatiivisista kommenteista sosiaalisessa mediassa.

– Ehkä niitä oli pari. Pelasin Suomessa, sieltä on faneja. He olivat joka tapauksessa enimmäkseen allapäin siitä, että jätin joukkueen. En kuitenkaan kiinnitä huomiota siihen, mitä he sanovat, en erityisesti seuraa sosiaalista mediaa.

"Hullu" suomen kieli

Broadhurst kertoi oppineensa venäjän kieltä toistaiseksi vain sanan 'kiitos' verran. Suomea hän pitää kuitenkin paljon vaikeampana kielenä.

– Voi luoja! Venäjä ei ole lähelläkään, suomi on paljon pahempaa. Hullu kieli, jotkin sanat ja kirjaimet ovat yksinkertaisesti hämmentäviä. Yritin oppia niin paljon sanoja kuin mahdollista, mutta pystyin sanomaan vain hei, hyvää huomenta, kiitos, vain yksinkertaisia asioita. Todella vaikea kieli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja