Venäläiset Opelit saapuvat Eurooppaan – autojätin tuontiohjelmaan jo helmikuussa

Venäläisvalmisteisia tila-autoja ryhdytään tuomaan Eurooppaan helmikuussa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Autojätti Stellantis ryhtyy tuomaan Venäjällä valmistettuja Opeleita, Peugeoteja sekä Citroeneja läntiseen Eurooppaan ensi kuusta alkaen. 

Ainakin alkuvaiheessa tuontiohjelmaan lukeutuvat edellämainittujen merkkien pakettiautopohjaiset tila-autot Vivaro, Expert ja Jumpy, mutta myös Fiat Scudon odotetaan liittyvän joukon jatkoksi vielä tämän vuoden aikana.

Italialaisamerikkalaisen Fiat Chryslerin ja eurooppalaisen PSA:n fuusiossa syntynyt Stellantis-konserni valmistaa autoja Venäjän Kalugassa yhdessä japanilaisen Mitsubishin kanssa. Vaikka Kalugan-tehdas kaksinkertaistikin autotuotantonsa viime vuonna, ei Stellantiksella ole itänaapurissamme kuin prosentin markkinaosuus.

Reutersin mukaan Stellantis kasvatti myyntiään Venäjällä viime vuonna peräti 65 prosenttia, mitä voi pitää kovana saavutuksena Renault-konserniin kuuluvan AvtoVazin hallitessa maan automarkkinoita.

Edessä saattavat silti olla vaikeat ajat, sillä automyynnin odotetaan niiavan Venäjälläkin komponenttipulan sekä logistiikkaongelmien nostaessa tuotantokustannuksia ja samalla autojen kuluttajahintoja. Mikäli Venäjä päättäisi hyökätä Ukrainaan, voisivat mahdolliset talouspakotteet heijastua myös autoteollisuuteen.

Peugeot e-Expert on paras pakettiauto vuosimallia 2020 1:49
KATSO MYÖS: Peugeotin täyssähköinen e-Expert valittiin vuoden 2020 parhaaksi pakettiautoksi.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat