Venäläiset luksusjahdit ankkuroituvat Malediiveille – oligarkit pakenevat pakotteita

Kaksi venäläismiljardöörin luksusjahtia on ankkuroitunut Malediivien pääkaupungin Malen satamaan ja kolme on matkalla, uutisoi Reuters.

Pakotelistalle lisätyt venäläiset oligarkit siirtävät aluksiaan Malediiveille. Intian valtamerellä sijaitsevalla Malediiveilla ei ole Yhdysvaltojen kanssa luovutussopimusta.

Meriliikennettä seuraavan verkkopalvelu MarineTrafficin mukaan Malediiveille on jo ankkuroitunut oligarkkien Oleg Deripaskan luksusjahti Clio keskiviikkona ja Alexander Abramovin alus Titan maanantaina.

Kolme muuta luksusjahtia on nähty risteilevän Malediivien vesillä keskiviikkona. Näistä yksi on Venäjän rikkaimman miehen, Vladimir Potanin omistama Nirvana. Useat aluksista on nähty aikaisemmin tänä vuonna ankkuroituna Lähi-Idän satamissa.

Malediivien hallituksen tiedottaja ei ole vastannut Reutersin kommenttipyyntöihin.

Yhdysvallat metsästää oligarkkien omaisuutta

Keskiviikkona Forbers uutisoi Saksan takavarikoineen venäläisen miljardööri Alisher Usmanovin jahdin Hampurin telakalla. Euroopan Unioni lisäsi Usmanovin venäläisten miljardöörien pakotelistalle maanantaina.

Yhdysvallat aikoo ryhtyä ankariin toimenpiteisiin takavarikoidakseen pakotelistalle asetettujen venäläisten omaisuutta. Valkoinen talo twiittasi sunnuntaina toimenpiteistään:

– Tällä viikolla käynnistämme monenkeskisen transatlanttisen työryhmän tunnistamaan, metsästämään ja jäädyttämään pakotteiden kohteena olevien venäläisten yritysten ja oligarkkien omaisuutta – heidän luksusjahtejaan, kartanoitaan ja kaikkia muita väärin hankittuja voittoja, jotka voimme löytää ja jäädyttää lain puitteissa.

Deripaska ja muut vaikutusvaltaiset venäläiset asetettiin Yhdysvaltojen toimesta pakotelistalle jo vuonna 2018 liittyen heidän suhteisiinsa Vladimir Putiniin ja Venäjän sekaantumiseen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin vuonna 2016.

Katso video: Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja Mikael Wigell ennustaa vaikeita aikoja Venäjälle EU:n pakotteiden myötä.

Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja Mikael Wigell ennustaa vaikeita aikoja Venäjälle EU:n pakotteiden myötä:"Aiheuttaa taloudellista kurimusta tavallisille kansalaisille ja oligarkeille" 2:54

Lue myös:

    Uusimmat