Viranomaiset iskivät venäläisporhon saarelle Puumalassa – tämä miljardööri Igor Kesaevista tiedetään

Viranomaisilla on Puumalassa käynnissä laaja operaatio, jonka kohteena on venäläismiljardööri Igor Kesaevin omistama saari. Tämä miehestä tiedetään. 

EU:n pakotelistalla kerrotaan, että Igor Albertovich Kesaevilla on yhteyksiä Venäjän federaation hallitukseen ja sen turvallisuusjoukkoihin. Hänellä on näet kytkökset Venäjän turvallisuuspalvelun entisten työntekijöiden hallinnoimaan Monolit-rahastoon, josta myönnetään taloudellista tukea eläkkeelle jääneille turvallisuuspalvelun työntekijöille ja sotilashenkilöstölle. 

Kesaev on lisäksi Mercury Groupin omistaja ja puheenjohtaja. Mercury Group puolestaan omistaa Venäjän johtavan tupakan jakelijan Megapolis Groupin. Lisäksi hän on Degtjarevin tehtaan suurin osakkeenomistaja. 

Degtjarev on venäläinen yhtiö, joka valmistaa Venäjän asevoimien käyttämiä aseita.

"Hän antaa aineellista tukea Venäjän federaation hallitukselle"

Kesaev on muun muassa EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalla. Syynä on Venäjän hallituksen tukeminen.

– Hän on johtava liike-elämän edustaja, joka toimii sellaisilla talouden aloilla, jotka muodostavat merkittävän tulonlähteen Venäjän federaation hallitukselle, joka on vastuussa Krimin liittämisestä ja Ukrainan vakauden horjuttamisesta. Lisäksi hän antaa aineellista tukea Venäjän federaation hallitukselle ja hyötyy siitä, pakotetta perustellaan.

Kesaev syntyi vuonna 1966 Vladikavkazissa Pohjois-Ossetiassa, ja on Venäjän kansalainen.

Maanmittauslaitoksen tietojen mukaan Kesaev hankki Puumalan Kotasaaren vuonna 2020. Runsaan 20 hehtaari saaresta hän maksoi 700 000 euron summan.

Helsingin Sanomat kertoi vuoden 2022 huhtikuussa, että Suomen ulosottoviranomainen on ottanut Kotasaaren hallintaansa osana EU:n Venäjän-vastaisia pakotteita.

Oligarkeille pakotteet ovat raskaita, mutta poliittinen teho voi jäädä heikoksi:"Omaisuus ja kenties turvallisuus riippuu Putinista" 2:44
Oligarkeille pakotteet ovat raskaita, mutta poliittinen teho voi jäädä heikoksi:"Omaisuus ja kenties turvallisuus riippuu Putinista."

Mikä on oligarkki?"Venäjä-yhteydessä termi on vakiintunut tarkoittamaan vähän muuta" 0:35
Mikä on oligarkki?"Venäjä-yhteydessä termi on vakiintunut tarkoittamaan vähän muuta"

Lue myös:

    Uusimmat