Mainos

Venäläisen ex-kaksoisagentin myrkytysvyyhti tiivistyy – poliisi eristänyt vaimon ja pojan haudat

0:58

Venäläisen entisen kaksoisagentin ja tämän tyttären murhan yrityksen tutkinta laajenee entisestään. Guardianin mukaan poliisi on nyt eristänyt Sergei Skripalin vaimon Ljudmilan ja tämän pojan Alexanderin haudat paikallisella hautausmaalla.

Lisäksi 21 muuta henkilöä on saanut jonkin asteista hoitoa tapauksen vuoksi.

Ison-Britannian poliisi on nyt myös kertonut julkisuuteen poliisin nimen, joka joutui sairaalahoitoon löydettyään ostoskeskuksesta tajuttoman Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julian. Skripalin, tämän tyttären sekä rikoskonstaapeli Nick Baileyn uskotaan altistuneen jonkinlaiselle hermomyrkylle.

Bailey saa tällä hetkellä vielä hoitoa, mutta hänen tilaansa kuvaillaan lehtitietojen mukaan vakaaksi.

Myös pääministeri Theresa May on ottanut kantaa poliisiviranomaisen loukkaantumiseen tapauksessa.

– Sunnuntain tapahtumat ovat muistutus siitä, miten vaarallisiin tilanteisiin maan pelastusviranomaiset työssään joutuvat ja kuinka he käyttävät rohkeuttaan ja päättäväisyyttään joka päivä pitääkseen meidät turvassa, May kommentoi.

Tutkimuksen kohteena ovat nyt paritalo ja BMW

Rikospaikkatutkijat etsivät tällä hetkellä vastausta siihen, kuinka edelleen koomassa olevat venäläinen entinen kaksoisagentti ja tämän tytär joutuivat hermomyrkkyiskun kohteeksi.

Todistusaineistoa on etsitty paritalosta, jossa kaksikko asuu Salisburyssa. Lisäksi vierekkäisissä haudoissa lepäävien, Liudmila ja Alexander Skripalin haudat on käyty eristämässä poliisinauhoin. Guardianin mukaan alue on saatettu eristää, koska perheenjäsenten hautoja halutaan suojella mediahuomiolta.

Yksi teorioista iskun takana on, että parivaljakko altistui myrkylle kotonaan, eikä kaupungilla, kuten aikaisemmin epäiltiin. Lisäksi Guardianin mukaan poliisin on nähty eristäneen teollisuusaluetta, jossa suojapukuihin pukeutuneiden poliisien nähtiin tutkivan BMW-merkkistä autoa, jonka epäillään kuuluneen Skripalille.

Skripal on entinen Venäjän tiedustelueversti, joka sai Venäjällä vankeustuomion vuodettuaan Britannian MI6:lle salaisia tietoja. Hänet luovutettiin Yhdysvalloille korkean profiilin agenttien vaihdossa vuonna 2010 ja on siitä lähtien asunut Britanniassa.

0:39

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja