Mainos

Reagoivatko paikalliset hermomyrkkyiskuun liian myöhään? "Meidän on vain käsketty pestä vaatteemme"

0:53

Britannian Salisburyssa sattunut entisen Venäjän kaksoisagentin salamurhan yritys on herättänyt paljon huomiota paikallisissa asukkaissa. Osa heistä tuntee pettymystä viranomaistoimintaa kohtaan.

Venäjän entinen kaksoisagentti Sergei Skripal, 66, ja tämän tytär Julia Skripal, 33, yritettiin murhata hermomyrkyn avulla Britannian Salisburyssa. Kaksikko on tällä hetkellä sairaalassa kriittisessä tilassa eivätkä he ole ainoat iskulle altistuneet: 21 muuta henkilöä on saanut hoitoa tapauksen myötä ja parivaljakon ostoskeskuksesta löytänyt poliisi joutui viime viikolla sairaalaan.

0:39

Zizzi-ravintolan asiakkaita on pyydetty pesemään vaatteensa

Ennen pyörtymistään ostoskeskuksen penkille Sergei ja Julia Skripal asioivat Zizzi-ravintolassa Salisburyssa. Heidän kanssaan yhtä aikaisesti asioineita salisburylaisia on kehotettu pesemään vaatteensa. Kaikki paikalliset eivät kuitenkaan usko, että tämä suojelee heitä.

– Jos tämä on yhtä vakavaa kuin mitä väitetään, en usko vaatteiden pesemisellä olevan mitään merkitystä, salisburylainen Margaret Cowie epäilee Guardianin haastattelussa.

Osa paikallisista on ilmaissut pettymyksensä maan viranomaistoimintaan, sillä salamurhan yritykseen ei reagoitu heidän mielestään tarpeeksi nopeasti.

– On mennyt viisi tai kuusi päivää ja meidän on ainoastaan pyydetty pesemään vaatteemme. Ehkä heidän olisi kannattanut kutsua armeija paikalle aikaisemmin, Hannah McDougall kommentoi Guardianille.

Theresa Mayn odotetaan syyttävän Venäjää

Britannian pääministeri Theresa May pitää tänään maan kansallisen turvallisuusneuvoston kanssa kokouksen, jossa arvioidaan, kuinka maa vastaa hermomyrkkyiskuun.

May on varoittanut, että mikäli Venäjä todetaan syylliseksi iskun tekoon, Britannia vastaa voimakkaasti. Venäjä on toistuvasti kiistänyt syyllisyytensä iskuun. 

1:40

0:58

7:14

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja